Câinele tău adulmecă șosetele murdare din casă? Explicația e neașteptată

Câinele tău adulmecă șosetele murdare din casă? Explicația e neașteptată
Ce îți arată câinele tău atunci când adulmecă șosetele murdare din casă?

Stăpânii de câini trebuie să fie foarte atenți la comportamentul acestora. Patrupezii spun ce simt sau care sunt dorințele lor prin anumite gesturi. Pentru unii oameni pot părea nesemnificative unele mesaje, dar ei își exprimă astfel sentimentele. Cu siguranță câinele tău a adulmecat cel puțin o dată șosetele murdare aruncate lângă pat sau cele din coșul de rufe de la baie. Află că detaliul acesta îți arată câteva lucruri despre animalul tău de companie. Ce înseamnă asta?

Câinele tău adulmecă șosetele murdare din casă: ce înseamnă asta?

Câinii sunt cei mai buni prieteni de lângă casă. Majoritatea oamenilor adoră să aibă animăluțe de companie pentru că o locuință este mai primitoare și mai călduroasă cu ei acolo. De asemenea, necuvântătoarele simt extrem de mult emoțiile stăpânilor și sar mereu în ajutor atunci când te simți stresat sau abătut.

Câinii preferă de cele mai multe ori să comunice prin gesturi. Niciun lucru nu este lăsat la voia întâmplării. Mulți dintre ei adoră să adulmece șosetele pe care le găsesc sub pat, aruncate pe canapea sau în coșul de rufe murdare din baie. Deși obiceiul poate părea inofensiv, nu este chiar așa.

Nu mirosul urât îi atrage pe micuți, ci feromonii tăi. Oamenii au glande sudoripare apocrine în axile și inghinare, iar câinii vor să se apropie de mirosul tău pentru a te cunoaște mai bine. În felul acesta el dezvoltă o altă conexiune cu tine.

Fac asta fără să îți dai seama

Potrivit Clinicii Mayo, „glandele apocrine se deschid în foliculii de păr și merg la suprafața pielii. Se formează în zone care au foliculi de păr abundenți, cum ar fi scalpul, axilele și zona inghinală.”

Câinii au un miros mai bun decât al nostru, astfel că găsesc informații în el pe care noi putem doar să ni le imaginăm. Oamenii au 5 milioane de receptori olfactivi, în timp ce ei au între 200 și 300 de milioane. Cu siguranță ai observat asta la o simplă plimbare prin parc, atunci când patrupedul se oprește la fiecare obiect.

El simte locurile prin care merge în felul acesta. Mai mult decât atât, micuții pot să vadă care este vârsta ta, sexul, starea de spirit, dacă ai avut sau nu relații sexuale sau dacă ai anumite boli.

Este indicat să îți duci câinele la control constant pentru ca specialistul să îi verifice starea de sănătate în special când ai senzația că se simte rău. Poți observa simplu asta pentru că patrupezii își schimbă obiceiurile când ceva nu este bine.