Cadoul pe care nu e bine să-l oferi niciodată. Se spune despre acest dar că aduce despărțirea

Cadoul pe care nu e bine să-l oferi niciodată. Se spune despre acest dar că aduce despărțirea
Ce cadou sa nu oferi niciodata

Deși poate credeai altceva, se pare că nu este bine să fac cadou un ceas cuiva drag, conform superstițiilor. Spre exemplu, în China, atunci când cineva oferă cadou un ceas cuiva, însemna numărătoarea inversă până la decesul destinatarului.

Cadoul pe care nu e bine să-l oferi niciodată

O altă variantă a superstiției spune că ceasul măsoară, de fapt, timpul până la despărțire. Și bunicii noștri credeau că dacă o femeie cumpără un ceas pătrat say cu unghiuri ascuțite, o să fie nevoită să ducă toată viața pe umeri sarcinile care-i revin bărbatului, iar dacă un bărbat cumpără un ceas rotund, o să aibă grave probleme financiare.

Însă fiecare alege sau nu să creadă în superstiții. Studiile arată că femeile sunt cele mai superstițioase și cred în anumite simboluri și semnificații. Însă bărbații nu au astfel de credințe și preferă să le trateze cu ironie. Însă ce alte superstiții mai există legate de ceasuri?

Ora fixă, Aceasta este cea mai întâlnită superstiţie de la noi. Se spune că dacă te uiţi la ceas în acel moment, cineva te iubeşte.
Nu este bine să reglezi ceasul dând limbile înapoi, altminteri, vei avea ghinion. În urmă cu 200 de ani, ceasurile nu se puteau regla prin mutarea limbilor înspre stânga, întrucât se stricau. De aici a apărut această credinţă.
Nu este bine să priveşti ceasul încontinuu. Nu doar că timpul trece mai greu, dar se spune și că vei înnebuni.
Ceasul stricat e semn rău. Dacă el s-a oprit brusc şi s-a stricat, asta indică un moment de cumpănă în viaţa proprietarului.
Ceasurile trebuie reparate.  Este bine să nu lași un ceas stricat, întrucât ceasornicarul a pus suflet atunci când l-a făcut, iar dacă acesta s-a stricat, atunci şi sufletul ceasornicarului moare.

Alte cadouri pe care să nu le oferi niciodată

Alte cadouri pe care nu trebuie să le faci niciodată sunt: cuțite, ciorapi, batistă, carte, perle, oglindă, veselă, figurine păsări, geantă, portofel, papuci, lădițe, pieptăne, cravată, lucruri tricotate, lenjerie de corp, lănțișor, prosop, cruciuliță, lumânări, băuturi tari, pernă, covor, față de masă, ochelari de soare, pix.

Alte superstiții legate de cadouri

Nu e bine să oferi cadouri la apus de soare. Dar dacă o faci, atunci pune cadoul pe masă, nu îl da în mână. Banii se dăruiesc dimineața sau ziua. De asemenea, este interzisă deschiderea cadourilor înainte de aniversare. Iar florile se dăruiesc cu număr impar. Nu se dăruiesc flori galbene îndrăgostiților, căci asta poate duce la despărțire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI