De ce nu e bine să te uiți noaptea în oglindă. Ce arată una dintre cele mai vechi superstiții din popor

De ce nu e bine să te uiți noaptea în oglindă. Ce arată una dintre cele mai vechi superstiții din popor
De ce nu e bine să te uiți noaptea în oglindă. Ce arată una dintre cele mai vechi superstiții din popor

Unele superstiții spun că nu este bine să privești noaptea în oglindă. Ce se poate întâmpla dacă încalci această regulă și ce pățesc aceia care nu cred asta?

De ce să nu te privești noaptea în oglindă

Superstițiile își au originile în cele mai vechi timpuri. Oamenii din popor credeau cu tărie în acestea și le respectau pentru a nu se abate asupra lor cele mai negre coșmaruri. Multe dintre superstiții au legătură cu oglinzile. Astfel că, de-a lungul timpului în jurul acestor obiecte indispensabile în zilele noastre s-au țesut numeroase credințe. Multe dintre ele sunt de-a dreptul înfricoșătoare. Una dintre acestea spune că nu este bine să privești noaptea în oglindă.

La baza acesteia stă o legendă de origine slavă, care spune că oglinda este un portal care face legătura între lumea noastră și lumea de dincolo. Se mai spune că oglinda deschide noaptea o poartă către lumea celor morți. De aici crezul că, dacă vei privi noaptea în oglindă vei putea vedea ce se întâmplă pe lumea cealaltă. Acest lucru nu ar fi indicat nici pentru cei mai curioși, deoarece spiritele rele ar putea pătrunde prin oglinda ta, conform superstiției, scrie sfatulpărinților.ro

Alte superstiții legate de oglinzi

Conform ezotericilor, oglinzile au fost folosite de-a lungul timpului în scopuri și ritualuri magice, însă, se recomandă folosirea lor doar cu scopul de înfrumușetare. În caz contrar ele pot fi de rău augur. Se mai spune ca nu este bine să privești îndelung în oglindă, deoarece acestea au puterea de a-ți absorbi din propria energie.

În popor mai există tradiția care spune că atunci când moare cineva din familie, toate oglinzile din casă trebuie acoperite. În caz contrat există riscul ca sufletul decedatului sa rămâna captiv în oglindă si să bântuie noapte casa respectivă.

Se mai spune, de asemenea, că este de preferat ca în casă să existe cât mai puține oglinzi, iar forma acestora să fie rotundă sau ovală. Cele care au colțuri ar aduce ceartă, conform superstiției, scrie aceeasi sursă. În schimb, pe hol este recomandat să ții o oglindă mare ovală sau rotundă, care ar avea rolul de a îndepărta duhurile rele care vor să pătrundă în casă.

Toată lumea a auzit de superstiția conform căreia vei avea parte de ghinion, dacă spargi o oglindă. Iar dacă totuși s-a întâmplat asta, atunci cioburile trebuie îngropate în pământ, departe de casă. Ideal ar fi într-o pădure. Se crede că distrugerea acestui portal, care este oglinda, ar reprezenta un sacrilegiu pentru muritorii de rând. De aceea, se spune că vor plăti pentru asta scump, urmând să aibă parte de șapte ani de ghinion, conform sursei precizate anterior.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI