Prima ediție a festivalului „Zilele Chișinăului la Buzău” se va desfășura în perioada 16-18 septembrie, în stațiunea Sărata Monteoru. Evenimentul este organizat de CJ Buzău, în parteneriat cu Primăria generală a municipiului Chișinău.
Urmat de acordul de înfrățire semnat de cele două părți în urmă cu trei luni, este prima acțiune pe care cele două administrații le organizează în comun. În cele trei zile de festival, vor avea loc concerte de muzică ușoară și populară, susține de artiștii buzoieni și basarabeni.
De asemenea, vor fi amenajate tabere cu profil istoric, expoziții de pictură, ateliere meșteșugărești și sunt programate mai multe lansări de carte. O parte din evenimente vor avea loc la Galeriile de artă, Biblioteca Județeană. La aceste evenimente va fi prezent și primarul Chișinăului, Ioan Ceban.
Prima zi a festivalul se va desfășura pe 16 septembrie, joi. Atunci, două dintre cele mai cunoscute ansambluri de peste Prut vor urca pe scenă. Este vorba despre Ansamblul de muzică ușoară „Alex Calancea Band” și orchestra de muzică populară „Frații Advahov”.
Pe 17 septembrie vor urca pe scenă artiștii din ansamblul folcloric „Plăieșii”, dar și Ansamblul de muzică ușoară „Vali Boghean Band”. A treia zi de spectacol, pe scenă vor fi prezenți artiștii Ansamblului „Plaiurile Mioriței”. Spectacolele se vor susține pe terenul de sport din stațiunea Sărata Monteoru.
După pauza de un an de restricții, festivalul cafelei de specialitate revine în Capitală. Acesta se află la a 5-a ediție, iar iubitorii de cafea pot intra gratis. În perioada 11-12 septembrie, profesioniștii industriei cafelei, amatori ai domeniului și nu numai, sunt așteptați la Galeria Senat, Combinatul Fondului Plastic.
Slow Coffee Festival pregătește ateliere pentru profesioniști și pentru amatorii interesați să pornească o afacere în acest domeniu. În cadrul festivalului se pot regăsi o serie de ateliere legate de această temă.
Tot aici își dau întâlnire prăjitori renumiți de cafea de specialitate. În cadrul evenimentului, expozanții vin cu oferte speciale la produsele lor, vor povesti publicului despre cafeaua de specialitate și vor pregăti cafele deosebite.
Cei prezenți au ocazia de a descoperi prăjitori naționali și internaționali, soluții de business, cafenele locale și cele mai bune sfaturi atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști. Vizitatorii sunt așteptați la Roasters village. Aici, prăjitorii din România și din Europa se întâlnesc pentru a prepara și servi cafele unice.