06 apr. 2022 | 19:16

Butonul secret de la mașina de spălat de care mulți români nu au habar. Este foarte util

Utile
Butonul secret de la mașina de spălat de care mulți români nu au habar. Este foarte util
Butonul secret care deblochează sertarul din mașina de rufe

Atunci când folosim mașina de spălat rufe, de cele mai multe ori aruncăm hainele murdare, sau pătate, și o lăsăm să spele. Ulterior, după un scurt ciclu de spălare, ne așteptăm ca acestea să iasă perfecte. De cele mai multe ori, acesta este modul în care funcționează mașina de spălat, dar este posibil să facem unele greșeli de care nu suntem conștienți, cum ar fi de exemplu banalul sertar. Există un mod aparte de a scoate acest sertar, și totul ține de butonul secret. Care este acesta, urmează să aflăm împreună. Dar, mai sunt și alte lucruri pe care nu vrei să le faci niciodată cu mașina de spălat rufe, existând riscul să o strici.

Butonul secret care deblochează sertarul din mașina de rufe

Atunci când spălăm rufele, din păcate, apar momente când suntem nevoiți să scoatem sertarul din mașina de spălat. Nu de alta, dar în timp acesta acumulează murdărie rămasă de la soluția pe care o folosim în mașina de spălat. Dar, există un buton secret care te poate ajuta să deblochezi sertarul.

S-ar putea să te întrebi de ce sertarul dozatorului tău se agață de balsamul de rufe. În același timp constați că nu folosești întreaga cantitate pe care o pui la fiecare spălare.

Dar, dacă vei fi ceva mai atent vei constata că sertarul din mașina de spălat conține „găuri de pulverizare”. Acestea pompează apă în sertar pentru a arunca conținutul lor în tambur. Aceste găuri sunt frecvent blocate de resturi de calcar sau mucegai, iar asta înseamnă că detergentul sau balsamul de rufe nu este dizolvat eficient.

Dacă observați că o secțiune nu este preluată complet în timpul unui ciclu, înseamnă probabil că aceste găuri de pulverizare sunt înfundate. Pentru a remedia situația, este recomandat să curățați interiorul mașinii de spălat, și implicit sertarul amintit anterior.

Pentru a face acest lucru, scoateți sertarul dozatorului din mașină, dar atenție, nu forțați! Există un buton secret care blochează sertarul. Acesta se află în partea superioară a sertarului, și va trebui să apăsați ușor în jos pe el, pentru a debloca sertarul.

Curățarea sertarului și a mașinii de spălat rufe

După ce folosiți butonul minune, scoateți sertarul și spălați-l bine cu apă. Ulterior, în spațiul pe care sertarul l-a lăsat în urmă, există găuri pe acoperișul mașinii de spălat.

Frecați aceste găuri cu o periuță de dinți veche. Aveți grijă să curățați delicat pentru a nu vă deteriora aparatul. Dacă există un focar de mucegai în mașina de spălat, recomandarea este să spălați bine acele spații.

Luați o periuță de dinți veche și înmuiați-o într-un amestec de 50 la sută oțet și 50 la sută apă înainte de a freca. Odată ce găurile de pulverizare sunt curățate, balsamul de rufe ar trebui să se scurgă fără probleme din sertarul dozatorului.

După acest proces, introduceți și sertarul la locul său, iar pentru blocare, folosiți același buton secret. În felul acesta veți avea o mașină de spălat curată, fără mucegai, iar rufele voastre se vor spăla mult mai bine.

Atenție la 6 lucruri pe care nu vrei să le faci niciodată cu mașina de spălat rufe!

1. Ignorarea etichetelor

Mașinile de spălat au parcurs un drum lung, din punct de vedere tehnologic, iar cele mai noi mașini ne ușurează foarte mult munca, dar mașinile de spălat încă nu pot citi o etichetă și alege setările corecte fără un pic de ajutor din partea noastră.

Pentru a ști cum să vă spălați corect rufele, va trebui să cunoașteți instrucțiunile producătorului pentru acel tip de țesătură. Dacă nu citiți și nu respectați eticheta, puteți face ca culorile să sângereze, țesătura să se micșoreze și să vă deteriorați rufele.

2.Alegerea unei setări greșite pentru mașina de spălat rufe

Învățați setările încorporate pe mașina de spălat și cum să le personalizați pentru hainele dumneavoastră. Este adevărat că o mare parte din hainele noastre pot fi spălate pe o setare normală și ies perfecte.

Dacă aveți obiceiul de a spăla toate hainele pe aceeași setare, învățați să scoateți hainele cu instrucțiuni speciale care trebuie spălate singure sau în loturi mici. Îți vei scuti garderoba și mașina de spălat de o mulțime de probleme.

3.Folosirea unui detergent suplimentar

Dacă hainele tale sunt foarte murdare, este de la sine înțeles că vei avea nevoie de un plus de detergent de rufe. Greșit! Este mai bine să speli o încărcătură de două ori la rând cu o cantitate normală de detergent decât să te încarci cu detergent suplimentar.

Multe mașini au o setare de prespălare care poate fi folosită și ea. Multe dintre mașinile de spălat mai noi sunt concepute pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic și al consumului de apă. Săpunul suplimentar nu se va clăti corespunzător cu cantitatea de apă eliberată. În schimb, apa va rămâne în hainele dvs. sau se va depune în interiorul mașinii de spălat, ceea ce poate murdări componentele unității.

4.Lăsarea hainelor ude în mașina de spălat rufe

Cu toții ne lăsăm distrași de alte sarcini în timp ce spălăm rufele, dar să lași o încărcătură de haine să mucegăiască și să miroasă în mașina de spălat este rău pentru tine, pentru hainele tale și pentru mașina ta.

Setați un cronometru sau un memento pe telefon astfel încât hainele să fie schimbate în mod regulat pentru a preveni o încărcătură urât mirositoare și deteriorată.

Citește și: Trucul genial cu mingi de tenis în mașina de spălat. Așa scapi de multe probleme

5.Uitați să sortați

Să uiți să sortezi rufele este una dintre cele mai ușoare modalități de a strica o încărcătură sau mașina ta. Rufele nesortate pot face ca culorile să sângereze, hainele să se micșoreze, iar obiectele nedorite din buzunare plutesc în timpul ciclului de spălare.

Sortarea vă va permite să găsiți acel marker permanent negru într-un buzunar înainte ca capacul să se desprindă și să marcheze întreaga încărcătură, inclusiv tamburul mașinii de spălat și fereastra din față. Verificați fiecare buzunar din față, din spate și din interior.

6.Lăsarea mașinii dezechilibrate

Dacă mașina de spălat rufe sună puțin dezechilibrată, o puteți repara înainte ca problema să se agraveze. Reglarea mașinii pe colțurile inferioare durează câteva minute și face o mare diferență. O încărcătură dezechilibrată face ca mașina de spălat să lucreze mult mai mult decât ar trebui.

Asta poate duce, în cele din urmă, la uzura aparatului și a pieselor sale. Ați putea ajunge la reparații costisitoare mai târziu. Dar asta necesită doar un mic efort pentru a fi reparat acum. Consultați site-ul web al producătorului sau manualul care a venit cu mașina dumneavoastră pentru îndrumare.

Citește și: Detaliul despre mașina de spălat pe care puțini români îl știu. E musai să faci și tu asta

Concluzie

Un nou studiu arată că mai mult de jumătate dintre bărbați nu pot folosi corect mașina de spălat rufe. Aceștia consideră că acest aparat electrocasnic este confuz. Un sfert dintre femei recunosc că partenerul lor nu poate folosi deloc mașina de spălat.

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani sunt cei mai reticenți în a-și spăla singuri rufele. Cea mai populară scuză este aceea că nu știu ce butoane să apese. Printre alte explicații slabe se numără faptul că spălarea este prea complexă  și că alții se pricep mai bine decât ei la spălat rufe.

Ca urmare, unul din cinci bărbați de 20 de ani mărturisește chiar că poartă boxeri de două ori înainte de a-i spăla. În același timp, 21 la sută din această categorie de vârstă ar purta un pulover de peste șapte ori înainte de a-l spăla.

De aceea, de cele mai multe ori, femeile sunt cele care se încumetă să folosească acest aparat electrocasnic confuz. Dar, este la fel de important, și pentru gospodine, să știe aproape tot ce se poate afla despre cum funcționează mașina de spălat. Nu de alta, dar există riscul de a o strica, iar bugetul familiei s-ar putea să sufere.

Parteneri
EXCLUSIV Cum să faci zeama de la piftie să iasă limpede. Trucul la care apelează câștun igător Chefi la cuțite
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Cumetrie politică la PNL. Cum a ajutat-o liderul filialei Sector 4, Ionuț Stroe, pe fina sa să obțină o funcție publică
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Se lansează două noi posturi de televiziune. Ce fac frații Micula, de fapt
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Secretul pe care Ion Iliescu îl va lua în mormânt. Procurorul care a lucrat la dosarul Revoluţiei Române aruncă bomba
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Românii vor fi CONTROLAȚI la GRANIȚA cu BULGARIA! Se ÎNTÂMPLĂ de la 1 ianuarie 2025
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro