Pericolul descoperit la mașinile de spălat Whirlpool care îți poate aduce moartea

Pericolul descoperit la mașinile de spălat Whirlpool care îți poate aduce moartea
Uscătoarele mașinilor de spălat Whirlpool, pericol de incendiu

Compania Whirlpool a recunoscut că în locuințele din Marea Britanie există aproximativ 800.000 de uscătoare montate pe mașinile de spălat care pot reprezenta un pericol pentru siguranța utilizatorilor. În luna iunie, Guvernul a anunțat că va trimite notificări de rechemare pentru 500.000 de uscătoare care prezintă un risc major de incendiu.

Uscătoarele mașinilor de spălat Whirlpool, pericol de incendiu

Jurnaliștii britanici de la Mirror scriu că reprezentanții Whirlpool au recunoscut că există până la 800.000 de uscătoare cu probleme în mașinile de spălat produse de companie. La presiunile făcute recent de premierul britanic, aceștia au admis în cele din urmă că numărul produselor care prezintă defecțiuni care pot pune în periocol viața cetățenilor este mult mai mare. Whirlpool a mai recunoscut că în ultimii ani s-au înregistrat 54 de incendii care au pornit de la uscătoarele din mașinile de spălat produse de companie, iar 3 dintre modelele care au declanșat focul fuseseră îmbunătățite.

Charlie Pugsley, comisar asistent adjunct în cadrul Departamentului de Pompieri din Londra, susține că a văzut o gamă largă de defecțiuni care pot provoca incendii la mașinile de spălat care fuseseră deja modificate. Iar până în prezent au fost modificate 1,7 milioane de modele de mașini de spălat.

Jemma Spurr, o femeie din Marea Britanie a cărei mașină de spălat a luat foc, a declarat că i s-a cerut să semneze un acord de confidențialitate. Premierul Antoinette Sandbach le-a cerut șefilor de la Whirlpool să explice de ce au pus clienții să semneze acorduri de confidențialitate. „De ce încercați să le închideți gura oamenilor punându-i să semneze aceste acorduri?”, a întrebat premierul.

În Marea Britanie au fost produse 5 milioane de uscătoare care au o defecțiune ce permite pufului de pe haine să atingă elementul de încălzire din mașina de spălat. Din acest motiv au fost provocate 750 de incendii. Nu doar Whirlpool are această problemă, ci și modelele produse de Creda și Hotpoint.