Butonul de la televizor prin care scazi factura la curent. Este foarte util, chiar dacă mulți nu îl folosesc

Butonul de la televizor prin care scazi factura la curent. Este foarte util, chiar dacă mulți nu îl folosesc
Butonul de la televizor prin care scazi factura la curent. Mulți nu știu despre el, foarte puțini în folosesc.

Alegerea unui televizor eficient din punct de vedere energetic poate influența consumul de energie. Există, însă, și unele funcții care pot contribui la prețul pe care îl plătești lună de lună. Vezi care este butonul de la televizor prin care scazi factura la curent. Foarte puține persoane îl folosesc, nu mulți știu despre existența sa.

Butonul de la televizor prin care scazi factura la curent

Dacă și tu obișnuiești să te uiți des la televizor, cu siguranță ai de plătit o factură consistentă la energie. Acest tip de dispozitiv poate să consume o cantitate mare de curent, chiar și când este „închis”. Există unele trucuri sau funcții de care ar trebui să ții cont, dacă vrei să faci economie la consumul de energie.

În general, televizoarele vechi consumă mult curent. Și cele noi pot să prezinte un consum important de energie, în mod special dacă au ecrane mari și prezintă un nivel de luminozitate ridicat. Există un buton cu ajutorul căruia poți să reduci consumul de curent în cazul televizorului. E foarte util, chiar dacă mulți nu îl folosesc.

Este vorba despre butonul cu ajutorul căruia reglezi nivelul de luminozitate de la televizor. Dacă obișnuiești să lași TV-ul pornit în timpul zilei pentru a fi la curent cu noutățile, fără îndoială această funcție te va ajuta. Setează luminozitatea televizorului la o intensitate cât mai mică, dacă nu te uiți la ecranul dispozitivului. Așa, factura la curent va fi mai mică.

Mai există o funcție la care poți apela, dacă obișnuiești să lași TV-ul deschis întreaga zi. Poate că, în diverse circumstanțe, nu îți dai seama că dispozitivul este pornit. Probabil ești prins cu alte treburi și nu realizezi că, de fapt, nimeni nu este atent la știrile sau emisiunile difuzate. În acest caz, poți activa temporizatorul, care închide TV-ul după un anumit timp, setat de tine.

Cum faci economie la energie, în cazul TV-ului

În general, trebuie să știm că cel mai eficient tip de televizor din punct de vedere energetic prezintă multe funcții de economisire a energiei. Consumul de energie depinde și de tehnologia, calitatea fabricației și eficiența aparatului.

Citește și: Cât curent consumă televizorul dacă îl lași non-stop în priză, chiar dacă este oprit. Suma cu care ți se încarcă factura

De obicei, televizoarele noi consumă între 49 și 101 kilowați-oră pe an. Alege televizorul în funcție de nevoile pe care le ai. Cu cât ecranul e mai mare, cu atât mai mare va fi și consumul de energie. Receptorul și difuzoarele consumă puțină energie, dar ecranul este cel care determină cantitatea de curent necesară.

Urmăriți Playtech.ro și pe