17 apr. 2024 | 13:58

Butonul de la mașină ignorat de mai toți șoferii. Puțini știu cât este de util, la ce să fii atent lângă faruri

Diverse
Butonul de la mașină ignorat de mai toți șoferii. Puțini știu cât este de util, la ce să fii atent lângă faruri
Butonul de la mașină ignorat de mai toți șoferii. Puțini știu cât este de util, la ce să fii atent lângă faruri

Oricât de bine ți-ai cunoaște mașina, tot mai sunt detalii care îți scapă uneori. Autovehiculele sunt dotate cu tot felul de funcții, însă unele dintre ele chiar nu sunt la îndemâna oricui. De exemplu, există un buton pe care majoritatea șoferilor îl ignoră, deși este foarte util.

Butonul ascuns al mașinii, pe care puțini îl știu

Te-ai gândit vreodată că mașina ta are un buton ascuns, care pornește o funcție extrem de utilă? Nu toate autovehiculele îl dețin, dar nici în cazul celor care sunt echipate cu această clapetă, proprietarii nu au habar de existența ei.

De cele mai multe ori, o pornești dintr-o combinație de comenzi, dar totul este să identifici această funcție. Este vorba despre spălătoarele de faruri, extrem de utile, care se află așezate chiar sub acestea, într-un compartiment introdus în bara mașinii.

De cele mai multe ori, combinația de comenzi este aceeași, dacă nu ai un buton special. Tot ce trebuie să faci este să pornești luminile mașinii, să setezi faza lungă și să pornești ștergătoarele, trăgând maneta spre interior.

Ține apoi acea manetă trasă pentru câteva secunde și vei vedea că pornesc și spălătoarele farurilor. În doar câteva secunde, vei vedea că acestea sunt mult mai curate și, pe timpul nopții, lumina se va dispersa mult mai bine.

Funcțiile neștiulte ale mașinii tale

În lumea automobilelor, există uneori caracteristici ascunse sau puțin cunoscute, care pot avea un impact semnificativ asupra siguranței și protecției vehiculului. Un astfel de exemplu este un buton secret care se găsește în interiorul ușii unor mașini, un element de care majoritatea șoferilor nu sunt conștienți.

Este important să se sublinieze că nu toate mașinile sunt dotate cu acest buton secret. Acesta există doar pe un singur model de mașină și este ascuns discret pe una dintre ușile interioare.

În esență, atunci când este apăsat, acest buton declanșează o protecție specială atunci când una dintre ușile mașinii este deschisă. Un pasionat de automobile a documentat această caracteristică într-un clip video, explicând în detaliu utilitatea sa.

Astfel, rolul acelei protecții este de a minimiza daunele în cazul în care vehiculul este lovit accidental de o altă mașină parcată în apropiere.

Un alt exemplu este un buton secret ascuns în mânerul de susținere al mașinii, o caracteristică de care mulți șoferi nu sunt conștienți. Mânerul este conceput pentru a oferi susținere și echilibru în timpul mersului, însă puțini știu că acesta ascunde un buton care poate fi folosit pentru a bloca mânerul într-o poziție deschisă.

Această funcție permite șoferului să utilizeze mânerul mai eficient, evitând închiderea automată atunci când este eliberat pentru câteva secunde. Această caracteristică este utilă în special în situații în care șoferul dorește să mențină mânerul deschis pentru un acces mai ușor și mai rapid, fără a fi nevoit să-l țină apăsat în permanență.

În plus față de butonul ascuns din mâner, există și alte dotări secrete în unele mașini, de care puțini sunt conștienți. Un exemplu este un dop aflat în podeaua șoferului, o caracteristică care este prezentă în mai multe mașini mai mari, dar care este puțin cunoscută publicului larg.

Acest dop din cauciuc poate fi scos pentru a permite spălarea interioară a mașinii cu apă din abundență, fără a afecta componentele sensibile ale pedalierului. Un videoclip postat pe rețelele a devenit viral, arătând exact cum funcționează această dotare secretă, aducând în atenție o caracteristică mai puțin cunoscută a mașinilor moderne.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe alb în lege
Capital.ro
Prețul unui kilogram de nucă în Piața Obor din București, înainte de Paște
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Ce e INTERZIS să facă în MARȚEA MARE din Săptămâna Patimilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro