Noi detalii șocante în cazul tragediei lui Răzvan Ciobanu. Ce au putut face localnicii imediat după accident

Noi detalii șocante în cazul tragediei lui Răzvan Ciobanu. Ce au putut face localnicii imediat după accident

Răzvan Ciobanu nu s-a sinucis, anunță Poliția Constanța. Primele investigații de la locul accidentului rutier în care și-a pierdut viața creatorul de modă exclud această variantă.

Potrivit unor imagini difuzate de Antena 3, mai mulți oameni din Săcele, județul Constanța, ar fi mers la fața locului și ar fi furat mai multe obiecte din autoturismul lui Răzvan Ciobanu.

Sătenii ar fi luat inclusiv o biblie și sticle cu alcool, spun martorii.

Accidentul rutier s-a produs luni dimineață pe Drumul Județean 226, la intrarea în localitatea Săcele, în apropiere de orașul Năvodari.

Autoritățile au fost alertate prin 112 la ora 7.15 dar anchetatorii spun că Răzvan Ciobanu era mort de câteva ore.

Cum spun polițiștii că ar fi murit Răzvan Ciobanu la Săcele, lângă Năvodari

Autoturismul în care se afla creatorul de modă Răzvan Ciobanu ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi înaintat aproape 700 de metri pe un câmp din apropiere.

Apoi, ar fi trecut peste un drum asfaltat, care ducea spre fermele din zonă. Ulterior, vehiculul ar fi intrat din nou pe câmp. Din cauza terenul accidentat, vehiculul s-a răsturnat și s-a oprit, după 150 de metri, într-un copac.

Răzvan Ciobanu a fost aruncat pe geam în afara mașinii. Trpul săiu a fost găzit de un martor lângă o zonă cu arbuști.

Consumase Răzvan Ciobanu alcool sau droguri înainte de accident?

Răzvan Ciobanu era singur în autoturism în momentul în care s-a produs accidentul, spun polițiștii.

Sunt așteptate acum rezultatele necropsiei. De asemenea, autoturismul va fi expertizat tehnic.

„Necropsia efectuată de medicii legiști va stabili dacă șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Expertiza tehnică auto va fi efectuată pentru a se stabili condițiile tehnice în care s-a produs accidentul și va oferi informații suplimentare privind dinamica accidentului.” Poliția Constanța

Varianta sinuciderii, exclusă

Răzvan Ciobanu ar fi circulat cu viteză foarte mare, spun anchetatorii. Cum prevede procedura în astfel de cazuri, a fost deschis dosar penal in rem (față de fapte, nu față de persoane) pentru ucidere din culpă.

În urma primelor investigații, polițiștii au spus că este exclusă varianta ca designerul să se fi sinucis.

„Având în vedere datele preliminare privind dinamica accidentului, în special configurația drumului unde s-a produs, varianta unei sinucideri vehiculată pe rețele de socializare ori canale de informare media nu poate fi luată în calcul la acest moment. De asemenea, precizăm faptul că, întrucât șoferul a fost găsit în exteriorul autoturismului, concluzia preliminară formulată a fost că acesta nu ar fi purtat centura de siguranță.” Andreea Munteanu, purtătoare de cuvânt Poliția Constanța, pentru  Mediafax