Bucuros după victoria Naționalei, a sărbătorit ca pe stadion. A aruncat o fumigenă în toaleta căminului

Bucuros după victoria Naționalei, a sărbătorit ca pe stadion. A aruncat o fumigenă în toaleta căminului
Bucuros după victoria Naționalei, s-a bucurat ca pe stadion

Căminul studențesc nr. 2 din campusul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a fost evacuat în noaptea de joi spre vineri. Un student a aprins o fumigenă pentru a sărbători victoria Naționalei de fotbal a României în fața Macedoniei de Nord. Tânărul a aruncat fumigena în toaleta căminului, iar fumul a declanșat senzorii de alarme în caz de incendiu.

Incident în căminul USV

Totul s-a petrecut aproape de miezul nopții. După ce naționala condusă de Mirel Rădoi a câștigat împotriva Macedoniei de Nord, cu scorul de 3 la 2 în preliminariile pentru calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal. Un student basarabean a fost entuziasmat de golurile marcare de Hagi, Tănase și Mihăilă. Pentru a sărbători, tânărul a decis să aprindă o fumigenă în toaleta căminului. Sistemul de ventilație a preluat fumul produs de fumigenă și l-a împrăștiat în toată clădirea unde locuiesc studenții. Speriați, aceștia s-au autoevacuat, iar paznicul a sunat la 112. La fața locului s-au prezentat pompierii cu cu trei autospeciale de stingere, dar și o ambulanță.

„A fost un eveniment nefericit. O clipă de inconştienţă şi teribilism a unui student, care s-a bucurat excesiv pentru că echipa de fotbal a României a reuşit să câştige meciul, şi a încercat şi în cămin să facă ceea ce fac suporterii pe stadion. Să aprindă o fumigenă în baie. Desigur, sistemul de ventilaţie a preluat rapid fumul, l-a împrăştiat pe întreaga coloană şi apoi în camere. Au fost aleraţi şi studenţii şi paznicii, care au sunat la 112”, a declarat prof.univ.dr.ing.Valentin Popa, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”.

Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului

Din fericire, studenții au reușit să iasă din cămin singuri. Nimeni nu a fost rănit, nu au fost înregistrate victime și nu a ars nimic în urma incidentului. Rectorul spune că trebuie să privim partea plină a paharului, cu toate că a fost un moment neplăcut pentru toată lumea. El este mulțumit de cum au reacționat studenții și că sistemul de alarme a funcționat corespunzător.

„Până la urmă este bine să vedem şi partea plină a paharului. A fost un exerciţiu. Am văzut cum reacţionează în în astfel de situaţii studenţii. Au reacţionat foarte bine. Au ieşit rapid pentru că întregul sistem de alarmare a funcţionat. Bine că, în final, s-a terminat totul cu bine”, a mai spus rectorul

Studentul vinovat a primit o amendă în valoare de 1.000 de lei. De asemenea, acesta și-a pierdut și locul în cămin în urma incidentului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI