Bucureștiul este în scenariul verde. Ce măsuri de relaxare se introduc

Bucureștiul este în scenariul verde. Ce măsuri de relaxare se introduc
Bucureștiul este în scenariul verde. Care sunt măsurile de relaxare?

Veste extrem de bună pentru bucureșteni! Capitala se află în scenariul verde, iar în viitorul foarte apropiat urmează să se bucure în sfârșit de relaxarea măsurilor. Care sunt acestea și cum se vor schimba lucrurile?

Măsuri de relaxare în București! Capitala se află în scenariul verde

Marea relaxare vine și în București! După luni bune, incidența COVID-19 a scăzut sub 1.5 în Capitală, astfel că restricțiile vor relaxate. Concret, DSP București arată că rata de incidență de infectarea cu coronavirus a ajuns în cursul zilei de mați la 1.49 de cazuri la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei a anunțat că va convoca joi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) în vederea luării unei hotărâri în acest sens. Noul scenariu arată că de acum este permisă activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

De asemenea, există posibilitatea organizării și desfășurării activității în cadrul: cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte vor fi permise cu participarea publicului până la 50%. De asemenea, este posibilă organzarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente cultura:

La fel ca la pragul de 3/1.000, vom aştepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendinţa descrescătoare. Dacă se păstrează, convocăm comitetul joi. Tot joi aşteptăm şi noua HG de prelungire a stării de alertă cu posibile noi scenarii.”

„Trebuie să privim cu atenție dacă nu cumva rata de infectare va crește””

„Cred că este un lucru așteptat de toată lumea, și de autorități, și de populație să ajunge la o rată de infectare cât mai mică. Dacă se va menține această rată de infectare sub 1,5 la mie, atunci vom putea vedea și cinematografele și sălile de spectacole deschise la 50% din capacitate, la fel și restaurantele la interior, concerte în aer liber cu până la 300 de participanți sau evenimente drive-in.

Este esențial ca această rată să se păstreze pe următoarele 48 de ore. O ședință a comitetului va fi organizată dacă se va menține această pantă descendentă în următoarele 48 de ore. Nu trebuie să uităm că a fost sărbătoarea de Paște și am văzut mai multă relaxare, mai mult decât de obicei și trebuie să privim cu atenție dacă nu cumva rata de infectare va crește”
Alin Stoica, prefectul Capitalei

Oficialul a mai menționat că la fel ca în pragul de 3/1.000 se va aștepta cel puțin 48 de ore pentru a vedea că se păstează tendința descrescătoare. În cazul în care aceasta se păstrează, se va convoca comitetul în ziua în care se va aștepta și noua HG de prelungire a stării de alertă cu posibile noi scenarii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI