Florin Cîțu, anunțul momentului despre cea de-a treia doză de vaccin: „Bineînțeles că o vom face”. Ce spune despre restricțiile de noapte

Florin Cîțu, anunțul momentului despre cea de-a treia doză de vaccin: „Bineînțeles că o vom face”. Ce spune despre restricțiile de noapte
Florin Cîșu, adevărul despre cea de-a treia doză de vaccin

Premierul României a oferit în această dimineață mai multe informații referitoare la succesul maratonului vaccinării, desfășurat în acest weekend în București. Florin Cîțu a abordat totodată subiectul relaxării restricțiilor, dar și condițiile avute în vedere pentru acest lucru. Cu privire la necesitatea unei a treia doze de vaccin, premierul a afirmat că a luat în calcul această variantă, iar la recomandarea specialiștilor, acest lucru va putea fi realizat fără probleme.

Maratonul vaccinării, un success lăudat de Florin Cîțu

Maratonul vaccinării a îmbrățisat un succes neașteptat, astfel că prezența la vaccinare a depășit targetul stabilit de autorități. Așa se face că, în loc de 10.000 de persoane, câte erau așteptate în cele 50 de centre deschise în weekend, peste 20.000 de cetățeni s-au imunizat în acest weekend, urmând ca peste trei săptămâni să revină pentru a primi doza de rapel.

Premierul României s-a arătat extrem de încântat de această reușită, abordând inclusiv subiectul despre imunizarea cu o a treia doză de vaccine, dacă speciliștii și medicii vor recomanda acest lucru.

Potrivit acestuia, România a luat în calcul această variantă, motiv pentru care dozele de vaccin au fost deja contractate, decizia finală urmând a fi luată în funcție de situația epidemiologică de la acel moment, dar și de specialiști.

“Dacă e nevoie și o recomandă medicii, bineînțeles că vom face acest lucru. Avem dozele deja contractate. Am luat în calcul vaccinarea și pentru anul viitor”, a declarat Cîțu în această dimineață.

În urma ședinței avută vineri, în cadrul comitetului interministerial, surse G4media.ro au dezvăluit că au fost discutate mai multe măsuri de relaxare pentru 1 iunie, printre care și renunțarea la restricțiile privind circulația pe timp de noapte.

Din acest comitet fac parte reprezentanți din toate ministerele care își expun propunerile cu privire la relaxarea restricțiilor de la 1 iunie, în scopul revenirii la o viață mai aproape de normalitate. În urma deciziilor agreate de toți membrii, măsurile agreate vor fi adoptate printr-o hotărâre de urgență a CNSU și comunicate cetățenilor.

Promisiunea lui Cîțu pentru persoanele vaccinate

Florin Cîțu a explicat că în această perioadă se discută despre măsurile de relaxare care vor fi adoptate în perioada următoare, dar toate acestea sunt în strânsă legătură cu rata de vaccinare. Premierul a mai subliniat și faptul că aceste relaxări nu pot avea loc mai devreme de 1 iunie.

”Discutăm despre toate restricțiile și vrem să le relaxăm și toate sunt legate de rata de vaccinare. Inclusiv această restricție o luăm în calcul de a o relaxa.

Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezită un risc în societate să-și poată continua viața și să revină la normalitate”, a declarat recent Florin Cîțu.

Acesta a ținut să precizeze, de asemenea, că starea de alertă va fi prelungită, însă vor fi eliminate “niște măsuri care nu-și mai au rostul”.