Cine nu mai prezintă test negativ la granița cu Grecia. Ministerul de Externe a făcut anunțul acum

Cine nu mai prezintă test negativ la granița cu Grecia. Ministerul de Externe a făcut anunțul acum
Anunț MAE. Ei nu vor mai trebui să prezinte testul negativ la granița cu Grecia

Ministerul de Externe a făcut oficial anunțul! O categorie de oameni nu mai sunt nevoiți să prezinte testul negativ de covid-19 la granița cu Grecia. Despre cine este vorba?

 Ei nu vor mai prezenta testul negativ la granița cu Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat oficial în cursul serii de vineri că șoferii camioanelor de transport marfă nu vor mai fi nevoiți să prezinte testul molecular negativ pentru infecția cu SRAS-CoV-2 care trebuia să fie prelevat cu 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Ministerul a mai atras atenția asupra unui lucru. Reglementările care vizează obligativitatea prezentării testului în cauză rămân în vigoare pentru restul categoriilor de persoane care pășesc pe tărâm grecesc. Subliniem că măsurile aferente împotriva răspândirii coronavirusului sunt valabile până pe data de 31 august a.c.

MAE reamintește tuturor că testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate din țara de origin, iar certificatele trebuie prezentate în limba engleză. „Prezentarea unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii și nici completarea formularului electronic PLF/Passenger Locator Form și prezentarea codului QR. Formularul este disponibil, în limba engleză, la adresa: https://travel.gov.gr, unde sunt disponibile și condițiile de călătorie valabile pentru această perioadă”, arată comunicatul MAE.

Ministerul de Externe a făcut anunțul acum
Ministerul de Externe a făcut anunțul acum. Cine nu va mai trebui să prezinte testul negativ la granița cu Grecia?

Anunț MAE:

”Autoritățile elene au anunțat că tranzitul camioanelor pentru transportul de mărfuri este posibil prin toate punctele de control ale frontierelor terestre ale Republicii Elene, fără a necesita deținerea unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. Această nouă modificare vizând condițiile de acces pentru transportatorii de marfă a fost posibilă inclusiv urmare demersurilor efectuate, în regim de urgență, de către Ministerul Afacerilor Externe, în plan bilateral și la nivelul Comisiei Europene având în vedere necesitatea respectării recomandărilor acesteia referitoare la culoarele verzi de transport”
Ministerul Afacerilor Externe

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI