Ludovic Orban, anunț de ultimă oră despre restaurante. Ce se va întâmpla cu cei din HORECA

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră despre restaurante. Ce se va întâmpla cu cei din HORECA
Ludovic Orban, anunț de ultimă oră despre restaurante. Ce se va întâmpla cu cei din HORECA

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că a solicitat analizarea posibilității de a redeschide restaurantele, dar o decizie în acest sens, cu calendarul aferent, va fi luată în această săptămână.

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră despre restaurante

„Dezbatem în cursul acestei săptămâni. Am solicitat punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific şi alţi specialişti să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări. Intenţia mea este ca în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie. Cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, de exemplu, să poată să servească masa pe terasă”, a declarat Ludovic Orban, conform Digi24.

În plus, premierul va avea în această săptămână o nouă întâlnire cu reprezentanții din industria HoReCa, a anunțat astăzi, după ședința conducerii PNL. Ludovic Orban a mai precizat că nu a fost stabilit încă un calendar, însă odată cu scăderea temperaturilor este nevoie de o decizie.

„Aștept un punct de vedere și în funcție de asta vom stabili un calendar. În cursul acestei săptămâni va trebui să luăm o decizie. Se va termina sezonul estival și odată cu scădere temperaturii va trebui luate măsurile pentru a permite ușor, ușor în condiții de siguranță să fie luate aceste decizii. Vedem, luăm decizia. Cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiţii.

Discutăm de posibilitatea reluării activităţii în instituţii de cultură, în teatre, în cinematografe, sigur, cu un set de condiţii: distanţare, portul măştii, dezinfectare şi alte posibile soluţii pentru reducerea riscului de răspândire”, a mai afirmat premierul Românei, Ludovic Orban.

Ludovic Orban

Ce este HoReCa

HoReCa este un sector important al industriei serviciilor alimentare. Aceasta se refera la spatiile de cazare si unitatile care servesc alimente si băuturi. Spre exemplu, se poate include în domeniul HoReCa o pensiune de mici dimensiuni care le oferă turiștilor un spațiu de cazare și o unitate de alimentare, însă în acelasi timp se poate include și un hotel de 5 stele cu 200 de camere care are un restaurant de 1000 de locuri.

De menționat este că segmentul HoReCa este unul dintre cele mai dinamice industrii din întreaga lume, care de-a lungul timpului a suferit și diverse modificări, cauzate în mare parte consumatorilor care devin tot mai pretențioși, acordând mai mult timp căutarii unui restaurant sau hotel care să le satisfacă toate dorințele.

Urmăriți Playtech.ro și pe