Brexitul a intrat în linie dreaptă, după ce conservatorii sunt marii câștigători din Marea Britanie. Cum îi afectează asta pe cei 400.000 de români din Anglia

Conservatorii au câștigat în Marea Britanie. Brexit-ul va avea loc pe 31 ianuarie 2020

Victoria conservatorilor în Marea Britanie înseamnă Brexit, este de părere politologul Cristian Pârvulescu. O situație complicată se va înregistra în Scoția, unde Partidul Național Scoțian a câștigat 13 mandate. Brexit-ul va avea efecte și asupra celor 400.000 de români care trăiesc și muncesc în Marea Britanie.

Conservatorii au câștigat în Marea Britanie. Brexit-ul va avea loc pe 31 ianuarie 2020

Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020, după ce conservatorii au câștigat alegerile. După această dată, lucrurile vor evolua în funcție de situația internă din țară. Partidul Laburist și Partidul Liberal-Democrat vor trebui să-și schimbe liderii.

Situația va fi mai complicată în Scoția, unde Partidul Național Scoțian, care dorește independența statului, a câștigat 13 mandate. Din cauza emoției create odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, situația economică ar putea fi mai întâi negativă, după care se va echilibra.

„Negocierile care s-au purtat între echipa lui Johnson și Comisia Europeană fac ca românii din Marea Britanie să nu aibă de suferit, dar în continuare rămân multe necunoscute. Ceea ce a ieșit clar din alegerile de ieri e că un val de naționalism a prins foarte multe colegii și că acest naționalism poate să influențeze politica viitoare.

Boris Johnson a gândit foarte bine campania. Este prima dată din 1923 când o campanie și alegerile se desfășoară în decembrie și a fost un succes evident si în ceea ce privește prezența la vot”, a declarat politologul Cristian Pârvulescu pentru postul de televiziune Digi 24.

Naționalismul ar putea fi una dintre problemele care îi va afecta pe imigranții care trăiesc și lucrează în Marea Britanie, între care se află și 400.000 de români. Premierul Boris Johnson are la dispoziție o lună să organizeze ieșirea politică din UE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI