Epopeea Brexit: cine are de câștigat de pe urma acestei povești fără sfârșit

Epopeea Brexit: cine are de câștigat de pe urma acestei povești fără sfârșit

Marea Britanie s-a împotmolit în cazul Brexit: nu știe când, cum și dacă va avea loc ieșirea din blocul comunitar. În Regat e haos, dar există unele state care vor profita de pe urma situației de acolo.

Au trecut aproape trei ani de când britanicii au votat ieșirea din Uniunea Europeană. A fost o perioadă în care s-au negociat, de bine de rău, un acord cu Bruxellesul, dar și o perioadă de tranziție.

Dar pentru a avea o perioadă de tranziție, e nevoie de aprobarea acordului.  Un document despre care Theresa May spunea că e cea mai bună înțelegere la care se putea ajunge, dar care a fost respinsă de Parlamentul britanic.

În ultimele zile, s-au întâmplat multe în Marea Britanie. Parlamentul a preluat frâiele asupra Brexit, dar nu a reușit să facă nimic cu ele. Premierul Theresa May s-a declarat de acord să lucreze cu demisia pe masă.

Totul pentru a evita un divorț fără acord, un scenariu care ar fi dezastruos pentru ambele părți. Dar în timp ce oficialii europeni se dau de ceasul morții și nu știu cum să o mai scoată la capăt, în Beijing se pregătește vizita premierului chinez în Europa.

O vizită care are loc într-o perioadă tensionată pentru europeni. Dar una extrem de propice pentru chinezi.

  • Citește continuarea AICI