Boris Becker, viață grea în închisoare. Cum arată pușcăria unde a fost trimis germanul VIDEO

Boris Becker, viață grea în închisoare. Cum arată pușcăria unde a fost trimis germanul VIDEO
Fostul campion de tenis, germanul Boris Becker, a fost trimis la una dintre cele mai teribile închisori din Marea Britanie, după ce a fost condamnat la 2 ani și jumătate după gratii

Boris Becker, viață grea în închisoare. Fostul star al tenisului, de 6 ori câștigător de Grand Slam, a fost condamnat, vineri, la 2 ani și jumătate după gratii, pentru ascunderea a 2,5 milioane de lire sterline în bunuri și împrumuturi pentru a evita plata datoriilor. Germanul de 54 de ani, care locuiește în Londra de un deceniu, a fost deja dus la închisoarea Wandsworth din capitala Regatului Unit.

Boris Becker, viață grea în închisoare

Boris Becker, viață grea în închisoare. Fostul elev al lui Ion Țiriac a fost condamnat la 2 ani și jumătate de pușcărie, el fiind găsit vinovat de un tribunal londonez pentru ascunderea a 2,5 milioane de lire sterline, aproximativ 3 milioane de euro, în bunuri și împrumuturi pentru a evita plata datoriilor.

Boris Becker a câștigat 68 de milioane de dolari în cariera sa, dar averea i s-a „topit” din cauza divorțurilor și a stilului de viață extravagant. Germanul, în vârstă de 54 de ani, a fost dus, tot vineri, la Wandsworth, o închisoare de categoria B, aflată la doar 3,5 km de terenul central de la Wimbledon, unde germanul a câştigat trei trofee de-a lungul carierei.

Cum arată pușcăria unde a fost trimis germanul

Boris Becker va avea viață grea în închisoare, Ea datează din epoca Reginei Victoria, de acum 170 de ani, și este considerată una dintre cele mai teribile din Marea Britanie, după cum se vede și dintr-un documentar realizat în 2016 de BBC.

Conform Daily Mail, în ultimul raport legat de această închisoare, condițiile de aici sunt groaznice pentru un om normal, mai ales pentru cineva ca Boris Becker, obișnuit cu o viață de lux. Deținuții se remarcă prin consum de droguri, probleme psihice și comportament violent. În perioada 2020 – 2021 a avut loc aproape un atac pe zi, iar forțele de ordine au fost nevoite să intervină de aproape 1300 de ori în această perioadă, scrie sursa citată. Lucrurile sunt groaznice pentru această închisoare veche de 170 de ani și pentru că șobolanii sunt omniprezenți.

Cu toate acestea, Becker ar putea avea o salvare, pentru că s-ar putea angaja ca instructor de fitness pentru a putea arăta bună purtare și a-și reduce sentința, scrie The Sun.

„Sălile de sport sunt foarte populare în închisori, este un loc de muncă pe care mulţi deţinuţi şi-l doresc”, a declarat Jerry Petherick, un fost guvernator al pușcăriei, conform sursei citate.

Droguri, violențe și șobolani

Deocamdată, Becker se află în „aripa de carantină” a închisorii timp de şapte până la zece zile de la sosire din cauza restricţiilor actuale privind coronavirusul. El poate fi apoi transferat în închisoarea propriu-zisă. De obicei, noii deţinuţi trebuie să stea în închisoare cel puţin şase săptămâni, dând dovadă de bună purtare, înainte de a fi luaţi în considerare pentru diverse activităţi.

Boris Becker ar putea executa doar jumătate sau chiar numai 10 luni din sentință, urmând a-și petrece restul timpului în libertate, dar purtând un dispozitiv electronic. El a beneficiat de avocați de renume, plătiți chiar de Ion Țiriac, fostul său antrenor și manager, a informat Orange Sport. Miliardarul român ar fi plătit zeci de mii de euro pentru onorariul acestora, în condițiile în care procurorii au cerut o sentință de 7 ani.

Boris Becker a lucrat cu Ion Țiriac în perioada 1984 – 1993, românul fiind cel care l-a descoperit și pus în valoare. În această perioadă, germanul a câștigat 5 dintre cele 6 titluri de Grand Slam. În 1985 a devenit, la doar 17 ani, cel mai tânăr câștigător la Wimbledon, iar în 1991, lider mondial.