Boris Becker, mutat în altă închisoare. Ce riscă fostul mare jucător de tenis

Boris Becker, mutat în altă închisoare. Ce riscă fostul mare jucător de tenis
Boris Becker a fost condamnat îm Anglia, la sfârșitul lunii aprilie, la 2 ani și jumătate de închisoare, pentru acuzații legate de falimentul personal

Boris Becker, mutat în altă închisoare. Fostul mare jucător de tenis, de trei ori câștigător la Wimbledon, a fost condamnat pe 29 aprilie la 2 ani și jumătate de pușcărie, în Anglia. El a fost găsit vinovat la 4 capete de acuzare legate de fapte ce au încălcat Legea Falimentului. Boris Becker a fost întemnițat într-o închisoare rău-famată din Londra, de unde a fost mutat recent.

Boris Becker, mutat în altă închisoare

Boris Becker, mutat în altă închisoare. Fostul star al tenisului, de 6 ori câștigător de Grand Slam, a fost condamnat, pe 29 aprilie, la 2 ani și jumătate după gratii, pentru ascunderea a 2,5 milioane de lire sterline în bunuri și împrumuturi pentru a evita plata datoriilor. Germanul de 54 de ani locuiește în Londra de un deceniu.

Boris Becker a câștigat 68 de milioane de dolari în cariera sa, dar averea i s-a „topit” din cauza divorțurilor și a stilului de viață extravagant. Germanul, în vârstă de 54 de ani, a fost dus, tot vineri, la Wandsworth, o închisoare de categoria B, aflată la doar 3,5 km de terenul central de la Wimbledon, unde germanul a câştigat trei trofee de-a lungul carierei.

Ce riscă fostul mare jucător de tenis

Boris Becker a fost întemnițat într-una dintre cel mai rău-famate închisori din Regatul Unit. Conform Daily Mail, în ultimul raport legat de Wandsworth, condițiile de aici sunt groaznice pentru un om normal, mai ales pentru cineva ca Boris Becker, obișnuit cu o viață de lux. Deținuții se remarcă prin consum de droguri, probleme psihice și comportament violent. Lucrurile sunt groaznice pentru această închisoare veche de 170 de ani și pentru că șobolanii sunt omniprezenți.

Boris Becker a fost transferat recent într-un alt loc de detenție. Potrivit The Times, avocatul lui Becker le-a spus jurnaliştilor că fostul sportiv a fost transferat în închisoarea Huntercombe din Oxfordshire.

“Boris Becker a fost transferat la închisoarea Huntercombe. Este o închisoare de categoria C, ceea ce înseamnă un nivel de securitate scăzut”, a explicat avocatul.

Germanul riscă și expulzarea din Regatul Unit

Faptul că a fost mutat la Huntercombe e semnul unei posibile viitoare deportări a lui Becker din Anglia, după executarea pedepsei, scrie The Guardian. În 2017, s-a constatat că din totalul de 197 de bărbaţi eliberaţi din această închisoare, 185 au fost expulzaţi imediat, mai notează sursa citată. Becker poate fi trimis din Anglia imediat după pedeapsă, deoarece este cetăţean străin care a primit o pedeapsă mai mare de 12 luni.

Boris Becker va putea face apel la o posibilă expulzare a sa din Regatul Unit. El ar putea executa doar jumătate sau chiar numai 10 luni din sentință, urmând a-și petrece restul timpului în libertate, dar purtând un dispozitiv electronic. Becker a beneficiat de avocați de renume, plătiți chiar de Ion Țiriac, fostul său antrenor și manager, a informat Orange Sport. Miliardarul român ar fi plătit zeci de mii de euro pentru onorariul acestora, în condițiile în care procurorii au cerut o sentință de 7 ani.