Bombardament lângă Harkov, Ucraina. Un sat cu 600 de oameni a fost distrus complet

Bombardament lângă Harkov, Ucraina. Un sat cu 600 de oameni a fost distrus complet
bombardament lângă Harkov: detalii

Rusia domină spațiul aerian al țării vecine în a opta zi de război. Numărul victimelor din rândul civililor și militarilor crește de la o zi la alta, timp în care Vladimir Putin nu se gândește să ia în considerare rugăminților oficialilor din lumea întreagă și să renunțe de urgență la atacurile violente asupra Ucrainei. Un sat cu 600 de oameni a fost recent complet  distrus de militarii ruși.

Un sat întreg a fost distrus complet de ruși: bombardament lângă Harkov

Armata rusă nu mai atacă de zile bune doar obiective militare sau strategice, ci au trecut la ofensiva totală. Satul Iakovlivka, aflat lângă Harkov, a fost recent ras de pe fața pământului de militarii ruși.

Bombardamentele ruse au distrus complet așezarea cu 600 de locuitori din regiunea din estul Ucrainei, arată procuratura generală din oraş, citată de Suspline Tv, informează joi EFE. Biroul Procurorului din regiunea Harkov a anunţat că bombardamentele „au distrus tot satul, adică 45 de case, din care 21 au fost făcute una cu pământul”.

În urma atacului menționat au murit un militar și doi civili, iar alte 24 de persoane au fost rănite. Armata rusă a bombardat așezarea în noaptea de miercuri spre joi. Satul situat la aproximativ 5 kilometri de Merefa avea: o şcoală, o grădiniţă, un club, un dispensar, două magazine.

Azi a avut loc a doua rundă de negocieri Rusia-Ucraina

Numărul victimelor în rândul civililor și militarilor crește de la o zi la alta, timp în care Vladimir Putin nu renunță la obiectivele sale. Peste 2.000 de civili și-au pierdut viața într-o săptămână de conflict. Rândurile aeriene și cu rachete continuă la Harkov, al doilea oraș ca mărime al țării. De asemenea, se așteaptă o a treia rundă de negocieri între o delegație rusă și una ucraineană.

Astăzi, 3 martie, a avut loc a doua rundă de negocieri. Kievul și Moscova au convenit joi la o înțelegere cu privire la asigurarea comună a coridoarelor umanitare pentru evacuarea cetățenilor, livrarea de alimente și medicamente.

„Delegația ucraineană nu a obținut rezultatele așteptate”

De asemenea, Rusia și Ucraina au stabilit înființarea unor canale speciale de comunicare pentru interacțiunea în timpul evacuării civililor. Consilierul Ucrainei care a participat la negocieri a declarat recent că discuțiile cu partea rusă au fost foarte ,dificile’. Mai mult decât atât, oficialul a mai precizat că rușii își păstrează retorica „părtinitoare” despre agresiunea pe care au comis-o împotriva Ucrainei.

„Delegația ucraineană nu a obținut rezultatele așteptate și va continua dialogul în runda a treia de negocieri. Am discutat în detaliu aspectul umanitar. Multe orașe sunt înconjurate, sunt probleme cu mâncarea și medicamentele.

Singurul lucru asupra căruia am reușit să cădem de acord a fost asigurarea în comun a coridoarelor umanitare cu o încetare temporară a focului”, a declarat Mikhail Podolyak, consilierul președintelui Ucrainei.