Un avion s-a prăbușit în ocean: câți pasageri au supraviețuit

Un avion s-a prăbușit în ocean: câți pasageri au supraviețuit

Într-un scenariu desprins din filmele de acțiune și suspans, un avion Boeing 737 al companiei Air Niugini s-a prăbușit în această dimineață în Oceanul Pacific.

Statistic, avionul este cel mai sigur mod de transport. Posibilitatea unui accident cu avionul este semnificativ mai mică de cea a unui accident cu trenul, autocarul sau mașina personală. Cu toate acestea, nu este ca și cum nu s-a prăbușit niciodată un avion.

Cel mai recent astfel de eveniment s-a petrecut în Oceanul Pacific în dimineața zilei de vineri, 28 septembrie 2018.

boeing prabusit ocean

După cum se poate vedea în imaginile alăturate, un avion s-a prăbușit în condiții destul de bune, fără victime. Aeronava celor de la Air Nigini avea la bord 47 de pasageri. Evenimentul s-a petrecut în apropierea insulei Weno din Statele Federale ale Microneziei. Primele detalii despre eveniment au fost raportate de cei de la Reuters.

Avionut se afla foarte aproape de pista de aterizare în momentul în care a fost nevoit să facă o aterizare forțată.

A fost vorba de o distanță de doar 137 de metri raportat la aeroportul pe care ar fi trebuit să ajungă. „Avionul urma să aterizeze. Înainte de aterizare însă, era la 137 de metri distanță și s-a prăbușit”, a declarat Jimmy Emilio, directorul general al Aeroportului Chuuk de pe insula Weno. „Nu știm ce s-a întâmplat, oamenii au fost salvați cu bărcile, 36 de pasageri și 11 membri ai echipajului au fost salvați, iar avionul se scufundă.”

Aceasta a fost una dintre prăbușirile pe care le numeri pe degete ca fiind nelipsite de victime. Pasagerii și membrii echipajului au fost transportați la spital, însă nu s-au înregistrat răni serioase.