De aproape 12 ani, Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu formează un cuplu admirat și urmărit de fani pe rețelele de socializare. Cu toate astea, vedeta TV trece printr-o situație deloc îmbucurătoare din cauza stării de sănătate a fiului său din prima căsătorie, Filip. Până de curând nu a știut nimeni despre această situație, dar s-a aflat care este boala neștiută pe care o are băiatul lui Mădălin Ionescu.
În urmă cu 12 ani, celebrul moderator TV Mădălin Ionescu își anunța căsătoria cu Cristina Șișcanu, iar astăzi cei doi formează un cuplu bine sudat, cu două fetițe și un băiat. Din prima căsnicie a moderatorului cu Mihaela Coşerariu, acesta are o fată și un fiu, pe Filip, ajuns azi la 18 ani, despre care puțină lume a știut până de curând care este situația sa.
Actualele complicații de sănătate ale fiului său, conform celor relatate de acesta cu ceva ani în urmă, ar fi plecat de la o boală pe care o fac mai toți copii, dar care netratată poate duce la repercursiuni.
Vezi și: Vedeta din România pe care ar fi luat-o de soție. A recunoscut în direct la TV: ”E o fantezie veche”
Mădălin Ionescu povestea că fiul său avea să facă varicelă, pe vremea când avea doar 2 luni, iar datorită vârstei medicii nu au avut cum să-i acorde un regim medicamentos special. Mădălin Ionescu a mai povestit că l-au dus pe cel mic inclusiv în Germania, dar nici aici nu s-a mai putut face nimic.
Vezi și: Dieta ‘specială’ cu care a slăbit 12 kilograme. Alimentele pe care nu le-a mai consumat deloc
Din păcate vârsta fragedă, lipsa unei medicații adecvate, au dus la repercursiuni grave asupra sănătății micuțului Filip, iar Mădălin Ionescu recunoștea cât de gravă este situația fiului său, din păcate:
„Filip are o hemipareză, nu este autist, așa cum s-a scris. Filip a avut o neşansă, a fost un caz special. Cu el am făcut mari eforturi, deşi când ai un copil care trece printr-o dramă, nu poţi spune că ai făcut suficient… El nu prea mai poate fi ajutat.
Când ai neuronii prăjiţi, ce să mai faci? Filip s-a născut perfect sănătos, normal, dar a luat virusul varicelei la vârsta de două luni, iar vaccinul nu există la noi. Acum, fizic vorbind, el are încă foarte multe din abilităţile unui om normal. Dar mi-e foarte greu să-mi imaginez că va fi integrat.
Este extrem de creativ! Are o imaginaţie incredibilă! Desenează inimaginabil, fotografiază, scrie, a ajuns să descarce programe de pe internet înainte să ştie să citească. Are o memorie vizuală excelentă. Neputând să vorbească, a trebuit să-şi dezvolte alte abilităţi.”, declara moderatorul in urma cu câțiva ani.
Conform explicațiilor date de specialiști, hemipareza este o slăbiciune sau incapacitatea de a mișca o parte a corpului și poate afecta brațele, mâinile, pieptul, picioarele, picioarele sau fața. În timp ce accidentul vascular cerebral este cea mai frecventă cauză a hemiparezei, alte cauze pot include tumori cerebrale, leziuni cerebrale rezultate în urma unei leziuni cerebrale traumatice și anumite boli, cum ar fi paralizia cerebrală și scleroza multiplă.
Vezi și: Vestea momentului pentru români. Noile analize și tratamente care vor fi decontate de CNAS
În cazul hemiparezei, persoana afectată poate simți senzații ciudate, inclusiv furnicături, pe partea afectată. De asemenea, îi poate fi dificil să își ridice brațul de pe partea afectată și poate avea dificultăți în a se ridica în picioare. Conform acelorași specialiști, virusul Varicella zoster provoacă infecția primară, varicela. Varicela la copii este de obicei autolimitată, cerebelita fiind cea mai frecventă complicație neurologică.