18 apr. 2021 | 12:22

Boala neștiută a lui Dan Pavel. Ce a pățit prezentatorul de la Survivor, chiar în Dominicană

Monden
Boala neștiută a lui Dan Pavel. Ce a pățit prezentatorul de la Survivor, chiar în Dominicană
Boala de care suferă Dan Pavel din cauza condițiilor din Dominicană. Prezentatorul Survivor a dat detalii

Zilele trecute am dat o fugă până în Dominicană, unde i-am făcut o vizită prezentatorului ”Survivor România”, Dan Pavel. Am văzut cum își duce viața în spatele camerelor de filmat, iar el ne-a făcut turul casei cu etaj unde locuiește în junglă. Cu această ocazie, a dezvăluit că show-ul de la Kanal D l-a lăsat cu ”sechele”. Boala poartă și un nume: Surfers Eye sau Pterygium.

Daniel Pavel, prezentatorul Survivor, bolnav din cauza condițiilor din Dominicană

Daniel Pavel locuiește în Republica Dominicană de mai bine de trei luni, de când au început filmările pentru ”Survivor”. Acesta nu este supus condițiilor grele cărora concurenții emisiunii trebuie să facă față, ci locuiește într-o superbă casă cu etaj și are mese copioase. În timp ce ne făcea turul casei, acesta a dezvăluit că suferă, de când se află în Dominicană, de Surfers Eye sau Pterygium.

Boala este cauzată de o expunere prelungită la razele ultraviolete. Din cauza acestei afecțiuni, Pavel este obligat să poarte ochelari speciali pe teren, pe care i i-au dăruit colegii de echipă.

„Acești ochelari sunt ceva foarte special pentru mine. În aceste trei luni de emisiune am dezvoltat o ușoară, mică problemă pe care o depășesc: Surfers Eye.

De la expunerea foarte mare la radiația ultravioletă a apărut o mică pată pe cornee. Ea se reduce acum și am nevoie de ochelari în anumite momente, sunt cadou de la colegii mei dragi de la Kanal D”, a povestit el în cadrul emisiunii ”Teo Show”.

Detalii despre afecțiune 

Ochiul surferului, cunoscut și sub numele de pterygium, este o afecțiune caracterizată printr-o creștere roz, cărnoasă, în formă de pană, pe partea albă a globului ocular. Frecvent se formează în cel mai apropiat colț al ochiului de nas și se extinde pe suprafața organului spre pupilă. În cazuri severe, afecțiunea poate acoperi corneea și pupila, rezultând o vedere încețoșată.

Este o boală benignă și total tratabilă.Printre cauze se numără expunere extinsă la lumina ultravioletă, cazuri trecute de ochi uscați, expunerea la iritanți, istoric medical. De fapt, pterigia (pluralul pterigionului) care afectează vederea poate fi îndepărtată chirurgical în aproximativ 50 de minute.