Boală grea pentru Christina Applegate, după ce a reușit să învingă cancerul

Boală grea pentru Christina Applegate, după ce a reușit să învingă cancerul
Boală grea pentru Christina Applegate, după ce a reușit să învingă cancerul

Christina Applegate, blonda din serialul „Familia Bundy”, trece prin momente extrem de dificile. După ce a reușit să învingă cancerul, actrița are de înfruntat un nou diagnostic crunt. Vedeta este devastată de cumplita veste dată de medici.

O nouă cumpănă pentru actrița Christina Applegate

Actrița americană a anunțat, marți, 10 august, prin intermediul social media, că suferă de o nouă boală. Într-o postare pe Twitter, frumoasa blondină a scris că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă.

Christina, în vârstă de 49 de ani, știe de diagnostic de câteva luni. Vedeta a mărturisit că nu se lasă doborâtă de această afecțiune, deoarece se bucură de sprijinul prietenilor. Deși are de înfruntat un drum greu, Applegate luptă până la capăt.

„Salut, prieteni! Acum câteva luni am fost diagnosticată cu scleroză multiplă (MS). A fost o călătorie ciudată. Dar am avut sprijinul câtorva oameni care ştiu că au aceeaşi afecţiune. A fost un drum greu. Dar, aşa cum toţi ştim, drumul merge mai departe. Cu excepţia cazului în care vreun tâmpit îl blochează”, a transmis actriţa pe Twitter.

Actrița s-a vindecat de cancer

Applegate s-a făcut remarcată în serialul de comedie „Familia Bundy”, unde a interpretat-o pe Kelly Bundy. Actrița s-a bucurat de foarte mult succes, de-a lungul carierei. A câștigat Primetime Emmy pentru apariția într-un serial de comedie, în „Friends”, în 2003. În an mai târziu, a fost nominalizată la aceeași categorie, pentru același serial. În 2008 și 2009, pentru rolul din „Samantha Who?, blondina a fost nominalizată la categoria cea mai bună actriţă într-un serial comedie. De asemenea, Christina Applegate a primit o nominalizare la Globurile de Aur.

În anul 2008, frumoasa actriță a fost diagnosticată cu cancer. A optat pentru o dublă mastectomie, după ce a fost testată pozitiv cu gena cancerului de sân BRCA1. În cele din urmă, a reușit să învingă boala și să se recupereze.

Applegate este măritată cu Martyn Enable, membru fondator al trupei de rock alternativ „Porno for Pyros”.

Ce este scleroza multiplă

Scleroza multiplă este o afecțiune ce poate afecta creierul și măduva spinării. De cele mai multe ori, cauzează probleme de vedere și de echilibru. Persoanele afectate nu se vindecă niciodată, dar simptomele bolii pot fi ținute sub control. Speranța de viață este redusă. Potrivit medicilor, scleroza multiplă afectează mai mult femeile decât bărbații. Nu se cunosc cauzele care stau la declanșarea acestei afecțiuni, dar boala cu care a fost diagnosticată actrița Christina Applegate este considerată a fi autoimună.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI