Boala care afectează copiii în 2022. OMS a dat vestea sumbră pentru oameni

Boala care afectează copiii în 2022. OMS a dat vestea sumbră pentru oameni
Un virus noua afecteaza copiii. Specialistii nu au mai vazut asa ceva

O boală cu origini necunoscute afectează copiii cu vârste de până în 10 ani în aceste zile. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că analizează cazuri care au fost depistate la zeci de copii din Marea Britanie, Irlanda şi Spania. În plus, unele cazuri au necesitat transferuri în centre medicale specializate, iar şase copii au avut nevoie de transplant.

O boală gravă afectează copiii în aceste zile. OMS a făcut anunțul îngrijorător. Unii dintre micuți au ajuns la transplant

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că a descoperit mai multe cazuri de hepatită cu origini necunoscute la zeci copii din Anglia, Irlanda şi Spania.

Boala este una cât se poate de gravă după ce micuții au necesitat internare în centre speciale de boli ale ficatului, câțiva dintre ei având nevoie chiar de transplant.

Marea Britanie, 74 de cazuri de hepatită în doar 3 zile

Oamenii de știință cred că boala ar putea fi cauzată de un tip de virus asociat de obicei cu răceala. Astfel, Regatul Unit a investigat cel puțin 74 de cazuri în care copiii suferă de hepatită sau inflamație hepatică.

De asemenea, Marea Britanie a semnalat într-o primă fază OMS-ului, pe 5 aprilie, 10 cazuri grave de hepatită în Scoţia, după care a anunțat un total de 74 de cazuri după doar trei zile, conform unui comunicat publicat de OMS.

Specialiștii se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri

În plus, se aşteaptă ca numărul de cazuri asemănătoare să se înmulțească în zilele următoare.

”Având în vedere creșterea numărului de cazuri raportate în ultima lună și activitățile îmbunătățite de căutare a cazurilor, este posibil să fie raportate mai multe cazuri în zilele următoare”, au transmis oficialii OMS într-un comunicat.

5 cazuri de copii bolnavi de hepatită în Irlanda și 3 în Spania

Cinci cazuri confirmate cu noua boală sau posibile au fost raportate în Irlanda şi alte trei în Spania. Din fericire, niciun deces nu a fost înregistrat până acum, mai transmit reprezentanţii OMS.

Noul tip de hepatită îi afectează în special pe copiii cu vârste mai mici de 10 ani, iar boala se manifestă prin simptome cum ar fi: îngălbenirea pielii, diaree, vărsături, precum şi dureri abdominale.

Pacienții nu prezintă virusurile hepatitei cunoscute

Virusurile normale ale hepatitei (de la A la E) nu au fost detectate la copiii diagnosticaţi cu această formă, iar autorităţile medicale engleze au informat de curând că se ia în calcul ipoteza referitoare la prezenţa unui anumit tip de virus (adenovirus).

În plus, oamenii de știință se gândesc și la alte cauze posibile, cum ar fi coronavirusul, precum și alte infecţii sau factori de mediu. Ca măsură preventivă, în contextul în care nu știu cu ce virus au de a face, oamenii de știiință recomandă spălarea mâinilor, care poate poate contribui la reducerea multor infecții.

Urmăriți Playtech.ro și pe