Blocul PRO TV a fost jefuit. Imagini șocante din interior, unde camerele au fost toate vandalizate (FOTO exclusiv)

Blocul PRO TV a fost jefuit. Imagini șocante din interior, unde camerele au fost toate vandalizate (FOTO exclusiv)
Turnul PRO TV este astăzi o ruină

În 1995 pe piața media românească se lansa postul tv ce avea să definească televizunea comercială în România. Cu un plan bine pus la punct și cu o echipă bine aleasă, Adrian Sârbu lansa brandul PRO TV în clădirea turn din Pache Protopopescu 105. Timp de 19 ani PRO TV a funcționat aici, într-un spațiu de peste 1.400 de metri pătrați. Astăzi celebrul Turn PRO TV a ajuns o ruină, dormitoare pentru cei fără adăpost și loc de aprovizionare pentru hoți.

Pache Protopopescu 105, locul în care s-a făcut istorie în televiziune

În urmă cu 26 de ani, Andreea Esca apărea pentru prima dată în fața românilor, spunând „Bună seara România! Bună seara București”, pe 1 decembrie 1995. Adrian Sârbu venea cu un nou concept de televiziune care avea să facă istorie în toți acești ani. Cu o echipă de oameni bine aleși în toate punctele cheie, Adrian Sârbu lansa postul din blocul turn de 11 etaje din Pache Protopopescu 105. Aici, timp de 19 ani, vedete ca Florin Călinescu, Mihai Călin, Adreea Lasconi sau Cristian Tabără ne încântau cu producțiile marca PRO TV.

În 2009, printr-o mișcare surpriză, Adrian Sârbu lua decizia de a vinde toate canalele PRO și PRO FM. Posturile TV mergeau către CME, iar PRO FM avea să ajungă în ograda celor de la RCS-RDS. Noul director, Alexandras Cesnavicius, ia decizia de a muta totul în noi spații amenajate în spatele celebrului Turn PRO TV, pe Pache Protopopescu 102, iar vechea clădire avea să fie scoasă la licitație.

Surse de la acel moment vorbeau de o înțelegere între Adrian Sârbu și Cristi Burci, patronul postului Prima TV, ca acesta din urmă să preia spațiile de aici. Numai că lucrurile nu au stat așa. În 2019, cei de la Profit.ro anunțau compania care prelua locația. Era Alerria Management Company, conform datelor, deținută tot de Adrian Sârbu și manageriată de iubita acestuia, Ana-Cristina Iacob. Numai că firma a intrat în insolvență și nu s-a mai întâmplat nimic. Oricum spațiul era deja într-o stare avansată de degradare.

Turnul PRO TV este astăzi o ruină

Din momentul eliberării spațiilor din Pache Protopopescu, locul a devenit un monument al distrugerilor. Reporterii Impact.ro, în încercarea de a afla ce se întâmplă cu celebrul sediu al PRO TV, au mers la fața locului. Priveliștea găsită era una dezolantă. Geamuri lipsă, în interior aproape totul a fost furat. Acum nu mai există nimic care să amintească de vremurile de glorie, când românii se strângeau în fața clădirii la campaniile de crăciun făcute de  PRO TV în Pache Protopopescu 105.

Situația este similară, așa cum au observat și reporterii Impact, cu cea a celebrei clădiri Patria, din sectorul 1, aflată în paragină de foarte mulți ani. Ca și în cazul clădirii Patria, și în Pache Protopopescu 105 și-au făcut loc cei fără adăpost, dormind prin camerele devastate și tot aici, aproape în fiecare zi, hoții vin și mai fură ce mai găsesc. NIci măcar primăria de sector nu a făcut nimic în a conserva spațiul de aici.

Urmăriți Playtech.ro și pe