Bloc cu nouă etaje, prăbușit în Republica Moldova: ce s-a întâmplat cu locatarii – VIDEO

Bloc cu nouă etaje, prăbușit în Republica Moldova: ce s-a întâmplat cu locatarii – VIDEO
Sursa foto: publika.md

Un bloc de nouă etaje din Republica Moldova s-a prăbușit, miercuri seara, sub privirile îngrozite ale locatarilor. Autoritățile au demarat deja o anchetă în acest caz, acțiune anunțată chiar de noul premier al țării, Maia Sandu.

Un bloc de nouă etaje din orașul Otaci, din Republica Moldova s-a prăbușit miercuri seara. Imobilul a fost pus la pământ în câteva secunde, ridicând un nor gros de praf în jur.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, toți locatarii blocului fiind evacuați înainte ca acesta să se facă una cu pământul. 46 de persoane, printre care 11 copii, au fost evacuate înainte de prăbușire de pompieri.

bloc prabusit republica moldova
Sursa foto: publika.md

Nu se cunoaște cauza prăbușirii blocului

Noul premier instalat la Chișinău, Maia Sandu, a anunțat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că locatarii blocului sunt în siguranță și că echipele de intervenție și-au făcut treaba.

„Vreau să informez presa și toți cetățenii în legătură cu prăbușirea unui bloc cu 9 etaje din Otaci – din informația prezentată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, oamenii au fost evacuați înainte de prăbușire și acum sunt în siguranță”
Maia Sandu, premierul Republicii Moldova

Șefa Guvernului susține că se caută soluții pentru locatarii rămași pe drumuri.

„Locatarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost realocați într-un spațiu sigur. La fața locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Mâine, în ședința guvernului, vom discuta despre modalitățile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit și au rămas fără locuințe și vom iniția o investigație a accidentului produs”
Maia Sandu, premierul Republicii Moldova

Imaginile publicate de presa de la Chișinău vorbesc de la sine:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI