Blestemul nurcilor ucise în Danemarca lovește din nou. Ce s-a întâmplat la groapa-mormânt

Blestemul nurcilor ucise în Danemarca lovește din nou. Ce s-a întâmplat la groapa-mormânt
Ce s-a întâmplat la groapa comună

La începutul lui noiembrie sute de ferme din Danemarca au devenit focare de coronavirus. Autoritățile au descoperit tulpini mutante ale virusului în rândul oamenilor, iar guvernul danez a dispus sacrificarea a aproximativ 17 milioane de nurci.

Blestemul nurcilor sacrificate în Danemarca lovește din nou

După ce au fost îngropate în gropi comune, în urma campaniei de sacrificare la nivel național, nurcile aflate în stare de descompunere ar fi contaminat pânza freatică. Informațiile au fost făcute publice într-un raport al unei agenții guvernamentale, difuzat de postul local Radio4, potrivit Reuters.

Îndepărtarea unui număr atât de mare de nurci moarte a determinat autoritățile daneze să îngroape o parte dintre animale la doi metri adâncime, în gropi dintr-o zonă militară din vestul Danemarcei.

Ulterior, autoritățile guvernamentale au spus că vor să dezgroape nurcile după ce unele cadavre s-au ridicat la suprafață din gropile comune. Acest lucru s-a întâmplat, cel mai probabil din cauza gazelor emanate în procesul de descompunere, scrie Digi24.

Apele din zonă ar putea fi deja contaminate

Potrivit Radio4, un studiu recent avertizează că apele subterane din zonă ar putea fi deja contaminate. Totodată, specialiștii îndeamnă autoritățile să ia măsuri rapide. Raportul a fost comandat de Agenția Daneză pentru Protecția Mediului la sfârșitul lunii noiembrie și a fost realizat de Institutul de Cercetări Geological Survey of Denmark and Groenland și de Universitatea Tehnică din Danemarca.

Acum, prin intermediul unor sondări geofizice și foraje, agenția efectuează teste suplimentare pentru a evalua impactul gropilor comune asupra mediului. Miercuri, instituția a anunțat că rezultatele sunt așteptate abia la începutul anului viitor.

Înainte ca animalele să fie îngropate, autoritățile daneze au declarat că procedeul nu prezintă un pericol pentru apa potabilă sau zonele protejate. Gropile comune sunt păzite în permanenţă pentru a ține oamenii și animalele la distanţă. Locuitorii din zonă sun nemulțumiți deoarece se tem de posibile riscuri sanitare.

Nurcile au ieșit la suprafață

La sfârșitul lunii noiembrie, animalele ucise în masă și îngropate în gropi comune, ieșeau din morminte și provocau spaimă în rândul cetățenilor danezi. Mai multe imagini și clipuri video care arătau că animalele moarte par să iasă din gropile comune a inundat rețelele de socializare în Danemarca.

”Pe măsură ce corpurile se descompun, se pot forma gaze. Acest lucru provoacă umflarea pământului. În acest mod, în cel mai rău caz, nurca este împinsă afară din pământ”, a explicat purtătorul de cuvânt al poliției daneze, scria la sfârșitul lunii noiembrie The Guardian.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI