Blestemul banului nemuncit. Ce se întâmplă când iei împrumut și nu îl dai înapoi, conform Părintelui Calistrat

Blestemul banului nemuncit. Ce se întâmplă când iei împrumut și nu îl dai înapoi, conform Părintelui Calistrat
Parintele Calistrat a vorbit despre blestemul banului nemuncit

Blestemul banului nemuncit. Ce se întâmplă când iei împrumut și nu îl dai înapoi, conform Părintelui Calistrat. Ce atrage neplătirea datoriilor, indiferent către cine, citiți în articolul de mai jos.

Este groaznic ce se întâmplă dacă împrumuți bani și nu-i mai dai înapoi. Ce spune părintele Calsitrat despre cei ce sunt în această situație

Există un fel de blestem al banului nemuncit, respectiv al banului împrumutat și nereturnat. Părintelele Calistrat a povestit ce li se întâmplă acelora care iau cu împurumut și nu mai returnează datoria.

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi este celebru pe internet pentru predicile sale pe rețeaua de socializare, acolo unde este urmărit de aproape un milion de fani. Preotul postează predici în care vorbește despre învățăturile Bibliei actualizate la timpurile în care trăim.

Fanii l-au ascultat cu atenție pe părintele Calistrat

Într-o astfel de predică părintele Calistrat a vorbit despre cei care împruută bani și ”uită” să îi mai returneze. Fanii l-au ascultat cu atenție, pentru că mulți, în aceste timpuri, se află în această situație.

După cele auzite, probabil, mulți dintre aceștia au luat hotărârea să înceapă să returneze banii împrumutați.

Cei care nu înapoiază banii se leagă de Satana

„Să ţineţi minte de la mine, că-i prieten, că-i vecin, că-i tovaraş, că-i duşman, că-i soră, că-i frate, când împrumuţi un ban, du-l înapoi că-ţi legi singur pe satana şi săracia de ograda ta. Niciodată nu ai să te îmbogăţeşti luând cu împrumut şi neducând înapoi.

Este cel mai mare blestem şi cel mai mare păcat pe care-l poate face omul. Şi culmea că se înmulţeşte şi mereu aud: „Ăla are atât!”;”Ăla are atât!” se duce şi ia cu împrumut cu atâta nonşalanţă şi lipsă de bun simţ încât uită că trebuie să-i dea înapoi. Nu o spun ca pe un reproş, ci ca să vă daţi seama că va legaţi singuri sărăcia de gard. Dumnezeu pe viclean urăşte şi ia şi sporul şi harul şi darul! Nu înmulţeste nimic!”, a spus Părintele Calistrat.

Părintele Calistrat, infectat cu coronavirus

Pe de altă parte, părintele Calistrat a povestit că a fost infectat cu virusul ucigaș și a povestit cum au fost zilele petrecute în spital.

”Am stat duminică până la ora 3 cu oamenii, dar la predică am sesizat că am o tuse necontrolabilă. Am luat ca orice țăran 2 paracetamol cu ceai și am văzut că tusea se intensifică și am cerut părerea doctoriței de familie. Doctorița mi-a spus să fac un test de COVID. La prima oră am aflat că este pozitiv, neavând simptomele astea de care se vorbește. Am avut o stare de tuse și am și început imediat să iau medicamente.

Câte a tras părintele în spital

Luni spre seară s-a oprit și tusea. Nu am mai avut nicio problemă, am văzut tot felul de replici de genul între viață și noapte, astea erau povești nemuritoare. Mi-a spus doctorița de acolo că nu este voie cu telefonul dar am spus că am nevoie să mai dau câte un mesaj. Le-am spus celor de acasă că sunt bine, am avut o stare perfect normală. Am stat în spital până la testul negativ, pentru a nu îl transmite cuiva”, a povestit părintele Calistrat la Sinteza Zilei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI