04 dec. 2023 | 14:05

Biserica Ortodoxă, video viral despre împrumuturile la bancă. De ce este un mare păcat să faci asta? „Tu trebuie să munceşti cu sapa”

Social
Biserica Ortodoxă, video viral despre împrumuturile la bancă. De ce este un mare păcat să faci asta?
Este păcat să te împrumuți la bancă? Răspunsul oferit de un preot. Cum te poate distruge păcatul mândriei.

Împrumutul la bancă este păcat – acesta este mesajul ce a devenit viral pe platformele sociale, fiind distribuit pe paginile mai multor instituții ce țin de Biserica Ortodoxă. Ce mare păcat se ascunde, de fapt, în spatele demersului. Din om liber, ajungi să fii sclav.

Este păcat să te împrumuți la bancă?

Paginile de internet au devenit, în ultimii ani de zile, și mijloace prin care credincioșii „discută” cu liderii lor spirtuali diverse subiecte, mai mult sau mai puțin sensibile. Un astfel de exemplu este un material video publicat pe pagina de Facebook Parohia Ortodoxă Dumbrava – Județul Alba.

Printre credincioși s-au ridicat întrebări referitoare la împrumuturile făcute la bănci. Este păcat sau nu este păcat să împrumuți bani de la o instituție bancară? Un preot a explicat pe înțelesul tuturor contextul în care oamenii ajung să ia bani cu împrumut, precum și starea spirituală a lor, în general.

Te-ar putea interesa și: Ce nu este bine să faci în Postul Crăciunului 2023. E complet interzis să se întâmple asta

„Trebuie să muncești cu sapa”

Oamenii doresc să se împrumute la bancă, în general, pentru că vor să trăiască mai bine decât le permit mijloacele lor reale, la momentul respectiv. În termeni mai religioși, omul caută să trăiască mai presus de mijloacele și vrednicia lui, în loc să fie smerit și să se mulțumească cu ceea ce are.

„Hai să o spun așa, mai de-a dreptul: tu ești proletar și vrei să fii boier. Dar tu ești pălmaș, tu trebuie să muncești cu sapa. Nu, vreau să trăiesc ca un boier, vreau să am Mercedes-ul sau Rolls Royce-ul la scară”, s-a exprimat preotul, într-un material video devenit viral.

Cum te poate distruge păcatul mândriei

Liderul spiritual a explicat că în spatele acestei atitudini se află păcatul mândriei. Acesta atrage după sine și sclavia, fiindcă odată împrumutat la o bancă nu mai poți fi om liber. Păcatul mândriei este unul subțire, potrivit explicațiilor oferite de preot.

Te-ar putea interesa și: Zilele din decembrie în care nu ai voie să speli. E mare păcat!

„E un păcat subțire păcatul mândriei”

„Cum se numește păcatul ăsta? Că e un păcat! E un păcat subțire, așa se cheamă – păcatul mândriei, păcatul slavei deșarte. În momentul în care tu îți faci nu știu ce casă, îți iei o mobilă de lux, ai o mașină super, imaginea ta în ochii lumii e mult peste valoarea ta, nu?

Tu neavând cu mijloacele tale, cu valoarea ta reală posibilitatea să ai acești bani, vine banca – eu aș zice că vine altcineva – și spune: Ba se poate, te ajut eu. De ce? Pentru că în felul ăsta, te-a legat și tu din om liber ai ajuns sclav”, a spus preotul.

Parteneri
E mare sărbatoare azi. Ce obișnuiesc creștinii să facă pe 11 octombrie. Tradiții și obiceiuri
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Rețete ideale pentru fiecare zodie. Merită să le încerci săptămâna aceasta
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Cutremur în dosarul Caracal. Gheorghe Dincă, otrăvit. Cine a dat ordinul
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro