Bill Gates, tranzacția secolului în 2022. Plătește aproape 70 de miliarde de dolari

Bill Gates, tranzacția secolului în 2022. Plătește aproape 70 de miliarde de dolari
Bill Gates, tranzacția secolului în 2022

Compania fondată de Bill Gates a anunțat o tranzacție impresionantă. Microsoft plătește o sumă record în urma acestei tranzacții, mai exact 68,7 miliarde de dolari. Achiziția pe care compania Microsoft o face va fi integral cash. Operațiunea urmează să se încheie anul viitor. Iată despre ce este vorba!

Bill Gates, tranzacția secolului în 2022

Compania fondată de Bill Gates face o tranzacție impresionantă achiziționând Activision Blizzard pentru suma record de 68,7 miliarde de dolari. Tranzacția va deschide companiei Microsoft accesul la jocuri de mare succes, cum ar fi: „Call of Duty”, „Warcraft” și „Overwatch”.

Achiziția efectuată de compania Microsoft va fi integral cash, iar pe lângă sporirea portofoliului de jocuri cu titlurile Activision Blizzard, Microsoft mai câștigă și aproape 400 de milioane de jucători activi în fiecare lună.

Astfel, compania achizitoare va deveni a treia cea mai mare producătoare de jocuri, ca și încasări, după Tencent și Sony. Anunțul făcut azi a venit într-o perioadă în care Activision Blizzard se confruntă cu acuzațiile de proastă administrare și plăți inechitabile.

După tranzacție, directorul executiv al Activision, Bobby Kotick, își va păstra funcția, iar împreună cu echipa sa, la lucra în continuare pe accelerarea creșterii businessului.

La ora actuală, achiziția așteaptă evaluarea autorității de reglementare și aprobarea acționarilor Activision și întreaga operațiune se încheie în anul 2023. Înainte de deschiderea pieței, acțiunile Activision au crescut cu peste 30$ în timp ce titlurile Microsoft au scăzut cu 1,5%.

Cât a crescut averea lui Bill Gates de când a început pandemia

Deși pandemia a afectat multe businessuri și a crescut numărul celor care se zbat în sărăcie, iată că nu la fel s-a întâmplat și în cazul celor mai bogați oameni din lume, care au continuat să își rotunjească veniturile.

Datele arată că din martie 2020 și până la finalul anului trecut, averea însumată a celor mai bogați 10 oameni din lume s-ar fi dublat. Potrivit Forbes, cei mai bogați 10 oameni din lume sunt: Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault și familia, Bill Gates, Larry Ellison, Larry Page, Serghei Brin, Mark Zuckerberg, Steve Ballmer și Warren Buffet.

În ce privește anul curent, estimările Forbes arată că averea lui Bill Gates se ridică la aproximativ 134 miliarde de dolari. Conform Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg, averea netă a celui mai bogat om de pe planetă, Elon Musk, este de 277 miliarde de dolari.

BBC a notat că averea celor mai bogați oameni din lume este deținută în mod uzual sub formă de acțiuni.