Bill Gates, avertisment crunt despre pandemia de covid-19: „Va fi cea mai gravă creştere pe care am văzut-o”

Bill Gates, avertisment crunt despre pandemia de covid-19: „Va fi cea mai gravă creştere pe care am văzut-o”
Bill Gates, fondator Microsoft

Previziunile îngrijorătoare ale specialiștilor referitoare la o nouă explozie de infectări generate de varianta Omicron i-a determinat pe mulți dintre miliardari să renunțe la planurile de sărbători, în favoarea unei siguranțe din punct de vedere a sănătății. Printre aceștia se numără și fondatorul, Microsoft, Bill Gates, care și-a anulat toate planurile de vacanță, avertizând că este posibil ca omenirea să intre în cea mai „rea parte a pandemiei”.

„Omicron va ajunge în casele tuturor”

Nu este primul avertisment pe care Bill Gates îl transmite cu privire la pandemia de Covid-19, însă lucrurile par să devină din ce în ce mai îngrijorătoare. Potrivit miliardarului, întreg mapamondul ar putea să traverseze o perioadă neagră a pandemiei, în ciuda faptului că toata lumea se aștepta ca pandemia să se apropie de sfârșit.

Marți, magnatul a transmis mai multe mesaje pe rețeaua de socializare Twitter, prin care și-a făcut publică anularea planurilor sale de vacanță, anunțând că varianta Omicron se transmite cel mai rapid dintre toate, chiar dacă agresivitatea sa pare să fie la jumătate din cea provocată de tulpina anterioară, Delta.

„Trebuie să o luăm în serios până ce vom şti mai multe despre ea. Chiar dacă este pe jumătate la fel de gravă ca Delta, va fi cea mai gravă creştere pe care am văzut-o până acum pentru că este atât de infecţioasă. Aceste câteva luni ar putea fi rele, dar totuşi cred că dacă facem paşii corecţi pandemia s-ar putea încheia în 2022”,”, a spus Gates, potrivit CNN.

De asemenea, Bill Gates a încurajat oamenii să respecte toate măsurile de protecție anti-Covid-19, printre care, purtarea măștii, evitarea expunerii în grupuri mari, cât și imunizarea cu doza booster, care oferă mai multă imunitate organismului.

„Între timp, toți trebuie să avem grijă unul de celălalt, în special cei mai vulnerabili, fie că locuiesc pe stradă, fie în altă țară. Asta înseamnă purtarea măștilor, evitarea adunărilor mari în interior și vaccinarea. Obținerea unui rapel oferă cea mai bună protecție”, a mai scris acesta.

Bill Gates, scrisoare transmisă cu ocazia sfârșitului de an

În urmă cu doar câteva zile, Bill Gates a transmis un mesaj către cetățeni, prin intermediul căruia a dorit să transmită gândurile sale cu privire la anul ce urmează a se încjeia, în raport cu pandemia de Covid-19. Deși vaccinul anti-Covid-19 a fost mult mai accesibil pentru toată lumea, un număr extrem de mare a fost înregistrat, astfel că mulți oameni și-au pierdut cel puțin o persoană dragă.

”În postarea mea anterioară de sfârșit de an, scriam că am crezut că vom putea să ne uităm înapoi și să spunem că 2021 a fost o îmbunătățire față de 2020.

Deși cred că acest lucru este adevărat în anumite privințe, miliarde de oameni au fost vaccinați împotriva COVID-19, iar lumea este oarecum mai aproape de normal – îmbunătățirea nu a fost atât de dramatică pe cât am sperat.

Mai mulți oameni au murit din cauza COVID în 2021 decât în 2020. Dacă ești unul dintre milioanele de oameni care au pierdut o persoană dragă din cauza virusului în ultimele douăsprezece luni, cu siguranță nu crezi că anul acesta a fost mai bun decât ultimul”, a explicat acesta.

„Nu suntem atât de aproape de sfârșitul pandemiei”

În continuare, acesta a explicat problemele cu care lumea medicală s-a confruntat vizavi de acceptarea vaccinului de către oameni, astfel încât, o altă variantă și mai contagioasă pune din nou lumea în pericol. Cu toate acestea, magnatul speră că anul 2022 să fie un an mai bun, în care faza acută a pandemiei să se finalizeze.

„Din cauza variantei Delta și a provocărilor legate de adoptarea vaccinului, nu suntem atât de aproape de sfârșitul pandemiei pe cât am sperat până acum.

Nu am prevăzut că va apărea o astfel de variantă foarte transmisibilă și am subestimat cât de greu este să convingi oamenii să accepte vaccinul și să folosească măști.

Sper, totuși, că finalul este aproape. Ar putea fi o prostie să facem o altă predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”, a transmis magnatul.