Bill Gates, previziuni sumbre. Când ar putea să se redeschidă școlile. Vestea la care nu se aștepta nimeni

Bill Gates, previziuni sumbre. Când ar putea să se redeschidă școlile. Vestea la care nu se aștepta nimeni
Bill Gates, previziuni sumbre. Când ar putea să se redeschidă școlile. Vestea la care nu se aștepta nimeni

Dacă momentul în care se ridică restricțiile impuse de autorități întârzie, elevii vor începe noul an școlar în condiții cu totul speciale. În urmă cu câteva săptămâni, a circulat schița unui ordin de ministru în care se vorbea despre mai puțini elevi în clase, ore mai scurte și multe alte limitări. După redeschiderea creșelor și a grădinițelor, dar și după examenele de Capacitate și Balaureat, numărul de cazuri în rândul copiilor nu a crescut. Însă, toate rămân, pentru moment, sub semnul întrebării. Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Orban anunță că Guvernul pregătește logistica pentru această situație. Între timp, Bill Gates spune că instituțiile de învățământ ar putea rămâne ferecate până în toamna lui 2021.

Previziunile lui Bill Gates: „Școlile ar putea rămâne închise până în toamna lui 2021”

Bill Gates a vorbit într-un interviu pentru CBS News despre situația COVID-19. Fondatorul Microsoft a afirmat că ar putea fi nevoie de „un număr incredibil de mare” de dozee de vaccin pentru ca virusul să fie eliminat. Printre altele, omul de afaceri, care consideră că măsurile de distanțare socială au fost și vor fi eficiente în combaterea pandemiei, a afirmat că modul în care Donald Trump a gestionat pandemia a fost o „greșeală uriașă”.

  • Fundația miliardarului a donat 300 de milioane de dolari pentru a spijini efortul de a combate pandemia.

De asemenea, a mai atras atenția și asupra școlilor, despre care spune că s-ar putea să nu se întoarcă la normal până în toamna anului 2021.

„Nu e nicio legătură între vaccin și vreun dispozitiv de urmărire”

„După decese, închiderea școlilor ar fi un cost foarte mare pentru noi. În prezent, școlile centrale nu au resurse pentru cursuri online, iar școlile private și cele din suburbii se descurcă mul mai bine la capitolul acesta”, a declarat Gates.

„Deschiderea barurilor în contextul susținerii economiei versus riscul de infectare. O mulțime de strategii de acest fel au fost greșite”, a completat acesta.

„Nu, nu este nicio legătură între vaccin și vreun dispozitiv de urmărire. Nu există și nu înțeleg de unde a apărut teoria asta”, a spus afaceristul, fiind întrebat despre teoriile conspirației dezvoltate în jurul numelui său.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI