Bill Gates, despre pandemia mai gravă decât covid-19. Anunțul sumbru al miliardarului

Bill Gates, despre pandemia mai gravă decât covid-19. Anunțul sumbru al miliardarului
Bill Gates spune că impactul terapiei a fost "mult mai mic decât ar fi trebuit"

În urmă cu 7 ani, Bill Gates a avertizat despre riscul unei pandemii, în 2014, iar în 2021 a vorbit despre vaccinuri și despre pregătirea pentru următoarea pandemie. Gates subliniază că a cheltui în avans este de fapt un adevărat „chilipir” în comparație cu costul de a reacționa la o nouă pandemie odată ce aceasta va devasta lumea și va paraliza economia. Gates a mai discutat, de asemenea, despre reglementările în domeniul tehnologiei, atacurile la adresa sa și a doctorului Fauci.

În 2014 Bill Gates a avertizat despre riscul unei pandemii

În urmă cu 6 ani, pe baza unor cercetări făcute de fundația a cărei amfitrion este, Bill Gates trăgea semnale de alarmă cu privire la o pandemie ce va afecta întreaga planetă. Datele de atunci au revenit în atenția presei, iar conspiraționiștii au trecut la adevărate atacuri la adresa sa și, ulterior, la adresa doctorului Fauci.

Bill Gates avertizat într-o conferință Ted din 2014 că lumea nu este pregătită pentru următoarea pandemie. Într-un  interviu recent a declarat că speră să scrie o carte peste cinci ani despre modul în care lumea este acum pregătită pentru această eventualitate.

„Va fi nevoie de zeci de miliarde în cercetare și dezvoltare. Și, probabil, de aproximativ un miliard pe an pentru un grup operativ pentru pandemii la nivelul OMS [Organizația Mondială a Sănătății]”.

La doi ani de la declanșarea pandemiei covid fondatorul Microsoft spune că bugetele de cercetare și dezvoltare ar trebui să se concentreze asupra punctelor slabe expuse de răspândirea rapidă a Covid.

Un efort global de cercetare în valoare de zeci de miliarde de dolari este necesar pentru a se asigura că lumea este mai bine pregătită pentru următoarea pandemie, care ar putea fi mult mai gravă decât Covid, a declarat Bill Gates.

Fondatorul Microsoft a mai spus că numărul „complet îngrozitor” de morți și pagubele economice provocate de coronavirus ar trebui să stimuleze finanțarea proiectelor care vizează îmbunătățirea vaccinurilor, tratamentelor și testelor de diagnosticare care vor fi necesare pentru a stăpâni mai eficient următoarea pandemie.

„Avem nevoie de un nou mod de a face vaccinurile”

Într-un interviu acordat fostului ministru britanic al sănătății Jeremy Hunt pentru grupul de reflecție Policy Exchange, Gates a declarat că bugetele de cercetare și dezvoltare ar trebui să se concentreze asupra punctelor slabe expuse de răspândirea rapidă a Covid în întreaga lume.

„Nu am avut vaccinuri care să blocheze transmiterea. Avem vaccinuri care te ajută cu sănătatea, dar care nu au redus decât foarte puțin transmiterea.

Avem nevoie de un nou mod de a face vaccinurile.”, declară Bill Gates.

Bill Gates spune că impactul terapiei a fost „mult mai mic decât ar fi trebuit

Gates a continuat prin a deplânge lipsa unor tratamente eficiente pentru Covid, adăugând că, deși steroidul dexametazonă și noul medicament antiviral molnupiravir ar putea ajuta, impactul terapiei a fost „mult mai mic decât ar fi trebuit„.

El a criticat, de asemenea, eșecul de a face testele de diagnosticare atât de performante încât să poată reduce dramatic ratele de mortalitate.

„Există epidemii provocate în mod natural și epidemii provocate de bioterorism care ar putea fi chiar mult mai grave decât ceea ce am trăit astăzi. Și totuși, progresele în știința medicală ar trebui să ne ofere instrumente care ne-ar putea ajuta să ne descurcăm mult mai bine.

Așa că ați crede că aceasta ar trebui să fie o prioritate. Anul viitor va fi anul în care vor trebui făcute aceste alocări, inclusiv acest grup operativ global pentru pandemie. Alături de mesajul privind clima și de lupta continuă împotriva bolilor săracilor, pregătirea pentru pandemii este un subiect despre care voi vorbi mult.

Și cred că va găsi un teren fertil pentru că, știți, am pierdut trilioane de dolari și milioane de vieți. Iar cetățenii se așteaptă ca guvernele lor să nu lase ca acest lucru să se repete.” mai spune Bill Gates.

O mare parte din munca necesară pentru a ne pregăti pentru următoarea pandemie implică ieftinirea vaccinurilor, existența unor fabrici mari pentru a le produce și „eradicarea” gripei și a răcelii comune, a adăugat Gates.

Vaccinurile ar putea fi doar „un mic plasture pe care să ți-l pui pe braț și ar fi „incredibil de benefice” chiar și în afara unei pandemii, a mai adăugat Bill Gates, conform The Guardian.