Bill Gates a dat cărțile pe față: ”Mă declar vinovat de toate cele 3 acuzații”

Bill Gates a dat cărțile pe față: ”Mă declar vinovat de toate cele 3 acuzații”
Bill Gates a dat cărțile pe față ”Mă declar vinovat de toate cele 3 acuzații”

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a afirmat că nu lipsesc oamenii bogați cu idei mari. Bill Gates s-a hotărât să dea cărțile pe față, menționând care sunt planurile acestuia de viitor. Printre declarații, acesta a menționat și plăcerile sale vinovate.

Bill Gates este hoărât să dea cărțile pe față

Aprope tot globul îl știe pe Bill Gates și implicarea acestuia în domeniul științei. Acesta a investit peste 100 de milioane de dolari în cercetarea coronavirusului și nu vrea să se oprească aici. Magnatul a declarat că are planuri și mai mari. De această dată pentru mediu, unde dorește să investească în reducerea emisiilor de carbon la zero.

În noua sa carte, Bill Gates vorbește despre evitarea unui dezastru climatic. Gates a afirmat că a investit peste un miliard de dolari în mai multe proiecte. Dintre acestea unul are legătură cu neutralitatea carbonului, făcând investiții în dezvoltarea tehnologiilor pentru carbon zero. A mai direcționat bani și către cercetarea și implementarea energiei verzi.  ”Cum să evităm un dezastru climatic: soluțiile pe care le avem și descoperirile de care avem nevoie” este cartea sa.

Foarte bogat și totuși acesta recunoaște că nu deține foarte multe informaii despre climă. Acesta a afirmat că nu reprezintă tocmai cea mai bună persoană pentru a ține prelegeri despre acest domeniu. Totuși, pe partea de tehnologie, toată lumea știe că strălucește, astfel că ar putea îmbina tech-ul cu situațiile climaterice.

Plăcerile vinovate pe care magnatul le are

Deși aportul său în domeniul tehnologiei este unul uriaș, scrierea cărții venind în completare. Așa cum reiese din carte, Gates a devenit mai conștient și responsabil în lupta împotriva emisiilor, noxe pe care și el le produce. În carte amintește că este „ultimul lucru care se așteaptă de la cineva care se află în poziția mea”.

„Sunt conștient că sunt un mesager imperfect asupra schimbărilor climatice. Lumea nu lipsește de oameni bogați cu idei mari despre ceea ce ar trebui să facă alți oameni sau care cred că tehnologia poate rezolva orice problemă ”, se arată într-un extras din carte.

Omul de afaceri a admis că are și plăceri vinovate în ceea ce privește avioanele sale particulare. Bill Gates iubește hamburgerii și strugurii pe care îi consumă de-a lungul anului. Acesta afirmă că acuzațiile de ipocrizie reprezintă un mare obstacol politic în activismul climatic.

„Dețin case mari și zbor în avioane private, de fapt, am fost recent la Paris pentru conferința climatică, deci cine sunt eu pentru a preda oricui despre mediu? Mă declar vinovat de toate cele trei acuzații. Nu pot nega că sunt un tip bogat cu o părere. Totuși, cred că este o opinie în cunoștință de cauză și încerc mereu să aflu mai multe.”, a mai spus Gates.

Urmăriți Playtech.ro și pe