Bilete de avion la 5 euro, timp de 48 de ore. Și românii pot să cumpere

Bilete de avion la 5 euro, timp de 48 de ore. Și românii pot să cumpere
Bilete de avion la 5 euro, timp de 48 de ore. Și românii pot să cumpere

Ryanair vinde un milion de bilete de avion cu 5 euro, timp de 48 de ore, pentru toate destinațiile spre care zboară. Într-un moment în care pandemia de COVID-19 afectează companiile aeriene din întreaga lume, transportatorii low-cost din Europa analizează posibilitatea extinderii flotelor lor, scrie Bloomberg.

Promoție Ryanair: bilete de avion la 5 euro, timp de 48 de ore

Operatorul low-cost Ryanair lansează, pe data de 1 septembrie, o promoție de 48 de ore în care biletele de avion pot fi cumpărate cu 5 euro. Conform unui comunicat al operatorului irlandez, un milion de bilete pentru 240 de destinații către care zboară Ryanair vor putea fi cumpărate la prețul de 5 euro, începând de azi. Promoția durează până pe 2 septembrie, la miezul nopții, iar perioada de călătorie trebuie să fie în lunile septembrie și octombrie.

„Pentru 48 de ore, lansăm o mega-promoție, pentru un milion de locuri. Clienții pot rezerva bilete la prețul de 5 euro pentru cele 240 de destinații ale noastre, destinații de top pentru vacanțe din Europa, Afica de Nord sau Orientul Mijlociu. Pentru a putea beneficia de această ofertă, cei interesați trebuie să intre pe site-ul Ryanair pentru a-și rezerva biletele până la 2 septembrie, înainte de miezul nopții, pentru călătorii în septembrie și octombrie”, a declarat Dara Brady, reprezentant Ryanair.

Promoție Ryanair: bilete de avion la 5 euro, timp de 48 de ore. Sursa foto: airlinestravel.ro
Promoție Ryanair: bilete de avion la 5 euro, timp de 48 de ore. Sursa foto: airlinestravel.ro

Compania a înregistrat pierderi uriașe din cauza pandemiei

La fel ca toate celelalte companii aeriene din Europa, Ryanair a înregistrat pierderi uriașe din cauza pandemiei care a blocat toate aeronavele la sol pentru câteva luni. În perioada aprilie – iunie 2020, operatorul aerian a avut pierderi după taxe de 185 milioane de euro. Numărul pasagerilor a scăzut cu aproape 99%, în trimestrul doi, care a fost și „cel mai dificil din istoria de 35 de ani a Ryanair”. Veniturile au înregistrat un declin de 95%, la 125 milioane de euro, în vreme ce costurile au scăzut cu 85%, se arată într-un comunicat al companiei.

Bloomberg scria recent că, într-un context precum cel în care ne aflăm, transportatorii low-cost din Europa, inclusiv Ryanair și Wizz Air, caută posibilitatea extinderii flotelor lor. Astfel, operatorul irlandez, care s-a opus pachetelor de sprijin acordate unor mari transportatori aerieni precum Air France-KLM și Deutsche Lufthansa, a anunțat că va analiza posibilitatea de a comanda un număr suplimentar de avioane Boeing 737 Max, când acest avion va fi autorizat să zboare din nou.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI