Produsul pentru copii pe care n-ar trebui sub nicio formă să-l cumperi

Produsul pentru copii pe care n-ar trebui sub nicio formă să-l cumperi

După scandalul pudrei de talc, un alt produs al gigantului Johnson & Johnson nu a trecut testele de caliatate. Compania a negat însă rezultatele.

Este vorba despre șamponul pentru bebeluși Johnson & Johnson, care a picat testele de calitate realizate de către niște cercetători din statul indian Rajasthan.

„Eşantioanele de şampon pentru bebeluşi Johnson & Johnson, extrase din două loturi, au căzut la testul calităţii, deoarece s-a dovedit că au în compoziţie ingrediente dăunătoare”, au declarat cercetătorii din Rajasthan.

Rezultatele acestor teste efectuate pe șamponul pentru bebeluși al componiei vin la doar câteva luni, după ce a izbucnit scandalul cu pudra de talc, care conținea azbest, un ingredient care poate cauza cancer.

Cu toate acestea, la sfârșitul lunii februarie, reprezentanţii Johnson & Johnson au declarat că potrivit testelor guvernamentale pudra de talc nu conținea niciun azbest în produs. Astfel, producţia pudrei de talc a fost reluată.

Pudra de talc Johnson&Johnson se numără printre cele mai cunoscute produse străine din India. Astfel, gigantul ocupă primul loc în topul  vânzărilor de articole pentru bebeluşi şi copii, conform companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Reacția companiei Johnson & Johnson

„Noi susţinem fără echivoc că produsele noastre sunt sigure şi că procesele de asigurare sunt printre cele mai riguroase din lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al J & J, adăugând că societatea a contestat rezultatele testului interimar al analizei guvernamentale bazate pe „metode necunoscute şi nespecificate”.

Loturile de șampon pentru copii testate de cercetătorii indieni exipră în luna septembrie 2021 și au fost produse la fabrica companiei, care este situată în statul de nord Himachal Pradesh, conform unui aviz de supraveghere. Mai exact este vorba de doar două loturi.

„Am confirmat autorităţilor indiene că nu adăugăm formaldehidă ca ingredient în şamponul nostru şi că acesta nici nu conţine vreun ingredient predispus să elibereze formaldehida”, a mai spus purtătorul de cuvânt al companiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI