Bicarbonatul de sodiu: cum să cureți jucăriile copilului și să faci plastilină pentru cei alergici

Bicarbonatul de sodiu are o mulțime de întrebuințări, fiind util nu doar în bucătărie la prepararea felurilor de prăjituri, ci și în curățenie, dar și în alte scopuri. Este foarte eficient la curățarea jucăriilor copiilor și, în plus, poate fi folosit în compoziția plastilinei pentru cei alergici.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit la curățarea jucăriilor copiilor

Ingredientul minune se poate dovedi foarte util atunci când doriți să curățați jucăriile copiilor. Este cel mai accesibil și eficient produs. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați un burete curat și umed în bicarbonat de sodiu și să ștergeți cu el toate lucrurile cu care copilul intră în contact. Rezultatul este garantat.

Nu doar jucăriile copiilor pot fi curățate cu bicarbonat de sodiul, ci și cele ale animalelor de companie. În cazul jucăriilor din plastic sau din cauciuc, puneți 4 linguri de bicarbonat într-un litru de apă și și curățați-le bine. Dacă jucăriile sunt de pluș, presărați ingredientul pe ele, iar după un sfert de oră frecați ușor cu o perie.

Se va dovedi util și în cazul în care doriți să curățați interiorul unei mașini. Dacă suprafețele din pânză au căpătat în timp un miros neplăcut, presărați bicarbonat de sodiu pe ele și după 15 minute aspirați-le. Ingreientul poate fi folosit și pe suprafețele cromate, pentru curățarea acumulatorului, a covorașelor sau a scrumierei.

Un lucru pe care mulți nu îl știu este că din bicarbonat de sodiu se poate face plastilină pentru cei alergici la glutenul din acest produs. Se amestecă două cești de bicarbonat cu o ceașcă de amidon de porumb, o ceașcă și jumătate de apă și o linguriță de ulei. Se încălzește compoziția într-o tigaie, până devine densă, iar ulterior se lasă la răcit și se adaugă colorantul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI