Bicarbonat de sodiu amestecat cu oțet alb, rețeta care nu dă greș. Face minuni pe geamuri și oglinzi

Bicarbonat de sodiu amestecat cu oțet alb, rețeta care nu dă greș. Face minuni pe geamuri și oglinzi
Bicarbonatul de sodiu curăță geamurile și oglinzile

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient care ar trebui să nu lipsească din nicio gospodărie. Nu doar că este un ingredient folosit foarte des în bucătărie, dar poate fi folosit și pentru a curăța casa și pentru a îndepărta mirosurile neplăcute. Pare de necrezut, dar a fost folosit în 1986 pentru a curăța și restaura Statuia Libertății.

Bicarbonatul de sodiu curăță geamurile și oglinzile

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a curăța suprafețele lucioase din bucuătărie și baie. Tot ce trebuie să faci este să îl presari pe gresie și faianță, iar apoi să freci suprafețele cu un burete umed și curat, după care să clătești foarte bine. Aceeași formulă dă rezultate și când vine vorba despre curățatul chiuvetei sau căzii.

Poți curăța cu el și oalele sau tigăile. Trebuie să le lași la înmuiat 15 minute în apa în care ai adăugat detergent de vase și 2 linguri de bicarbonat de sodiu. În acest fel, urmele de grăsime se vor îndepărta mult mai ușor.

Bicarbonatul de sodiu curăță geamurile și oglinzile. Pentru asta trebuie să adaugi o cană cu apă caldă într-un recipient cu pulverizator, o linguriță de bicarbonat de sodiu și una de oțet alb. Agiți bine flaconul, apoi împrăștii soluția pe suprafețele pe care vrei să le cureți. Ștergi ulterior cu o cârpă curată și rezultatul va fi incredibil: geamuri și oglinzi care strălucesc.

Dacă nu vrei să îți cureți cuptorul din bucătărie cu tot felul de detergenți care conțin substanțe toxice, poți presăra bicarbonat de sodiu pe suprafețele murdare din cuptor, după care pulverizezi apă, lași să acționeze peste noapte, iar a doua zi ștergi resturile cu o lavetă. Dacă vrei, poți să clătești cu apă.

Poți, de asemenea, să îți cureți grătarul cu acest ingredient, dar și tacâmurile de argint, podelele, pereții, echipamentul de sport sau frigiderul.