Bianca Drăgușanu a învins Poliția la tribunal. Decizia neașteptată a judecătorilor, ce gafă s-a făcut

Bianca Drăgușanu a învins Poliția la tribunal. Decizia neașteptată a judecătorilor, ce gafă s-a făcut
Ce a reușit Bianca Drăgușanu. Vedeta a scăpat de o amendă uriașă

Bianca Drăgușanu a câștigat în instanță procesul cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București! Judecătorii au decis că vedeta nu mai trebuie să plătească o amendă colosală pe care a primit-o în urmă cu doar câteva luni.

Bianca Drăgușanu a câștigat procesul cu Poliția Română

Bianca Drăgușanu primea o amendă usturătoare din partea polițiștilor la începutul acestui an după ce se filma în timp ce petrecea la un eveniment. Vedeta a postat mai multe filmulețe și imagini pe o platformă de socializare, după ora 23:00, așa că a fost imediat trasă la răspundere.

Blondina participa, pe atunci, la un eveniment care a avut loc la un restaurant de lux din Capitală, zona Herăstrău, la care au luat parte mai multe vedete, printre care Adrian Minune, Puya, Antonia și Alex Velea, potrivit WOWbiz.

Autoritățile au împărțit mai multe amenzi după ora 23:00 pentru încălcarea măsurilor luate în contextul pandemic. La momentul respectiv, Bianca Drăgușanu explica faptul că se afla acasă, iar regulile de distanțare au fost respectate la eveniment, purtându-se și măștile de protecție.

Ce s-a descoperit. Blondina a scăpat de o amendă colosală

Totuși, vedeta a primit o amendă de 5.000 de lei după ce a postat mai multe imagini de la eveniment în mediul online. În procesul verbal, agentul a notat ora la care au fost publicate filmulețele și imaginile, nu ora la care documentul a fost realizat, așa că Bianca Drăgușanu a contestat totul în instanță.

Vedeta a câștigat procesul, judecătorii stabilind că amenda a fost aplicată abuziv, iar procesul verbal a fost întocmit greșit de către polițist, așa că Bianca Drăgușanu nu a mai fost nevoită să demonstreze că nu se mai afla în restaurantul de lux după ora 23:00.

Blondina trebuia să fie sancționată conform unui articol de lege care se referă la participare la întruniri publice și private, iar amenda variază între 500 și 2.500. Totuși, procesul verbal a fost întocmit în baza altui articol, care se referă la organizatorii de evenimente, iar amenzile sunt între 2.000 și 10.000 de lei.

Ce au decis judecătorii în procesul Biancăi Drăgușanu

Totuși, Bianca Drăgușanu nu a organizat petrecerea, așa că s-a constat că procesul verbal a fost întocmit greșit, așa că ea nu mai trebuie să plătească 5.000 de lei.

În cazul în care se dorește ca hotărârea să fie contestată în instanță, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București are la dispoziție 30 de zile înainte ca aceasta să devină definitivă.

„Ca atare, se constată că fapta descrisă în procesul-verbal de contravenție și imputată petentei nu corespunde textelor legale de sancționare, lipsind în acest caz calitatea specială cerută subiectului activ al contravenției, respectiv aceea de organizator.

Este, totodată, important de subliniat că instanței de control contravențional nu îi este permis să schimbe încadrarea juridică a faptei și să aplice contravenientei o sancțiune potrivit textului legal apreciat ca fiind corect, o asemenea măsură fiind în competența agentului constatator.”, au decis magistrații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI