Bețișoarele parfumate care îți schimbă casa. Ce trebuie să folosești, în funcție de stare

Bețișoarele parfumate care îți schimbă casa. Ce trebuie să folosești, în funcție de stare
Bețișoarele parfumate care îți schimbă casa.

Armonia casei este ceea ce toți caută, iar cultura chineză are secretul. Astfel, filosofia feng shui este una a echilibrării energiilor interioare și exterioare, a spațiului cu individul.

Bețișoarele parfumate care îți schimbă casa

Te poți asigura de un mediu calm și bogat în energii pozitive cu ajutorul aromelor din bețișoarele parfumate, lumânări sau uleiuri.

Aromele și bețișoarele feng shui sunt deci printre principalele instrumente folosite în această artă, iar scopul lor este de a armoniza mediul înconjurător.

Specialiștii sunt de părere că pentru a avea o stare bună este important să simți în jur mirosuri plăcute, întrucât aroma potrivită are un efect pozitiv asupra activității, dar nu numai. Iar pe lângă faptul că aceste bețișoare răspândesc un miros plăcut, ele mai au si rolul de a distruge microbii.

Spre exemplu, în Evul Mediu, bețișoarele erau folosite pentru a dezinfecta spitalele, în perioadele de epidemii de ciumă, iar metoda se mai folosește și în zilele noastre în India.

Dacă vrei să însă să calmezi situațiile de conflict, este bine să te înconjori de mirosuri de anason, chimen sau măghiran. Dacă simți nevoia de relaxare, poți opta pentru bețișoare cu parfum de lavandă, frunze de portocal sau trandafir. Iar când te pregătești pentru o seară specială, să nu uiți de afrodiziacele din santal, ylang-ylang sau muşcată.

Ca să elimini mirosurile neplăcute, o soluție o reprezintă lavanda, bradul, menta sau eucaliptul. Ca să energizezi spațiul, ai nevoie de arome de lămâie, portocală sau mentă.

Lumânările și uleiurile parfumate și simbolul lor

În filosofia feng shui este, de asemenea, foarte importantă și culoarea lumânărilor, pe lângă aroma pe care o au. Astfel, cele galbene simbolizează elementul pământ și se pot folosi pentru armonizarea relațiilor. Lumânările roșii sunt simbolul focului și se pot utiliza pentru a atrage reputația și faima. Lumânările albe au însă două simboluri: pe de o parte reprezintă paardisul, prietenii, mentorii, dar pot să întruchipeze și un lac – copii, bucurie, inspirație.

Lumânările portocalii au mai multe simboluri: muntele este pacea și înțelepciunea, soarele ajută la dezvoltarea sănătății, iar apa ajută la buna desfășurare a carierei.

Iar dacă preferi uleiurile parfumate, poți opta pentru arome de trandafir ylang-ylang şi iasomie pentru dormitor, iar în aromatizatoarele de la locul de muncă poți să pui uleiuri de mentă, salvie sau lămâie.

Feng shui este un ansamblu de principii de geomanție, ce afirmă că formele și mediul ambiant pot influența principiul qi. Scopul este acela de a realiza armonia locurilor în care oamenii trăiesc, analizând fluxurile de energie din mediul înconjurător.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI