Valul patru al pandemiei de coronavirus pune încet, dar sigur, stăpânire pe secțiile ATI ale spitalelor din România. Zilnic, numărul de cazuri noi de infecție cu SARS-COV-2 crește. Medicii se tem că situația din primăvară se va repeta și în toamnă, odată cu răspândirea variantei Delta. Dr. Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă! Ce se întâmplă chiar acum la Spitalul Marius Nasta din Capitală.
Varianta Delta de coronavirus continuă să infecteze tot mai multă lume. Spitalele din România încep să fie ocupate din nou de bolnavii cu COVID-19. O situație destul de delicată este la secția ATI a Spitalului Marius Nasta din București. Aici, niciun pat nu este liber, potrivit managerului Institutului, dr. Beatrice Mahler.
Mahler a anunțat, miercuri, 25 august, că ultimul pat liber din secția de ATI a fost ocupat dimineață. În plus, managerul spitalului Marius Nasta se întreabă dacă se fac anchete epidemiologice pe bune și dacă pacienții infectați cu virusul SARS-COV-2 declară boala sau nu. Mai mult, medicul a lansat un avertisment despre varianta Delta. Aceasta poate fi extrem de înșelătoare, de aceea este important ca toată lumea să cunoască exact care sunt simptomele.
“Suntem abia la început de evoluție a valului 4. Varianta Delta e extrem de vicleană, trebuie să înțelegem asta, să recunoaștem simptomele, să ne testăm, să nu stăm acasă foarte mult dacă avem simptome.
Este îngrijorător acest trend ascendent deoarece lângă un pacient cu formă severă la domiciliu sunt și alte persoane la fel. Mă întreb dacă anchetele epidemiologice se desfășoară, dacă pacienții declară că sunt bolnavi”, a declarat Beatrice Mahler.
Totodată, managerul spitalului Marius Nasta a dezvăluit că, miercuri dimineață, ultimul pat la ATI Covid a fost ocupat. Pacienții ajung la spital cu forme severe de COVID, după 10 zile de evoluție la domiciliu.
“Avem presiune mare pe ATI Covid. Pacienții care ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe după 10 zile de evoluție la domiciliu. Este îngrijorător, pentru că atrage atenția asupra gravității cazurilor care sunt evolutive”, a spus medicul român.
Majoritatea pacienților care ajung la secția ATI sunt nevaccinați. Doar doi pacienți vaccinați cu schema completă au fost internați, însă Mahler recunoaște că aceștia au și comorbidități. Cel mai tânăr pacient din ATI are 52 de ani, recunoaște managerul Spitalului Marius Nasta din București, care mai spune că diferența dintre viață și moarte o fac anticorpii pe care îi dobândim după vaccinarea anti-COVID.