Beatrice Mahler, anunț îngrijorător pentru români despre pandemie: ”Lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ”

Beatrice Mahler, anunț îngrijorător pentru români despre pandemie: ”Lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ”
Beatrice Mahler, anunț îngrijorător pentru români ”Lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ” Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Epidemia de coronavirus cunoaște culmi îngrijorătoare în România. A crescut numărul pacienților tineri ce ajung la spital suferind de forme severe ale virusului și cu saturații mici de oxigen. Se pare că la un an de la începutul pandemiei, țara noastră încă se confruntă cu provocări grele.

Beatrice Mahler, mesaj îngrijorător. Ce spune despre pandemia de coronavirus

Epidemia de coronavirus cunoaște culmi îngrijorătoare în România. Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a făcut un anunț îngrijorător cu privire la infectările cu noul coronavirus. Aceasta a explicat că numărul paturilor libere este unul extrem de mic, iar din ce în ce mai mulți tineri ajung la spital suferind de forme severe ale virusului.

„La Institutul Marius Nasta lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ, aș putea spune, în ultimele trei zile. Numărul de internări de pacienți cu forme severe, mult mai tineri decât perioada noiembrie-decembrie, pacienți care ajung cu saturații scăzute la spital, este mare. Suntem aproape la numărul complet de paturi ocupate. În acest moment sunt trei paturi libere în secție și un singur pat în terapie intensivă, în condițiile în care de ieri s-a deschis și unitatea mobilă”, a declarat Beatrice Mahler la Digi24.

Direcția negativă luată de pandemie. Beatrice Mahler avertizează românii

Deși în ultima perioadă numărul pacienților COVID internați la terapie intensivă se menținea sub numărul de 1.000, românii sperând ca pandemia să fie domolită, duminică s-a depășit din nou acest prag îngrijorător. Cazurile sunt în creștere, iar unii specialiști deja vorbesc de un al treilea val ce ne poate lovi puternic.

„De aproximativ trei săptămâni lucrurile o luaseră într-o direcție bună, o scădere treptată a numărului de pacienți, însă în această săptămână și mai ales ultimele trei zile au însemnat o creștere a adresabilității către Institutul Marius Nasta a pacientului cu forme severe de COVID.”, a adăugat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler, anunț îngrijorător: „E o situație pe care nu ne-o dorim”

Epidemia de coronavirus cunoaște culmi îngrijorătoare în România. Din păcate, managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, nu consideră că în momentul de față există vreo direcție pozitivă și anunță că mai mulți specialiști se tem că poate exista o situație critică. Aceasta a transmis un mesaj dur cu privire la respectarea măsurilor de distanțare pentru a ne feri de pericole.

„Nici într-un caz. Intenția noastră de a reorganiza activitatea institutului, de a crea o secție de reabilitare pentru pacientul post-COVID, nu mai poate fi pusă în practică în acest moment. Cu siguranță trebuie să rămânem responsabili și să continuăm să aplicăm cu atenție măsurile pe care le cunoaștem deja.

„E o îngrijorare permanentă, o teamă că vom ajunge din nou la momentul noiembrie – și sperăm să nu ajungem într-o situație mai grea decât cea pe care am lăsat-o în luna noiembrie, în care să nu avem locuri pentru pacienți, în care să solicităm transferuri pentru pacienții din terapie intensivă. E o situație pe care nu ne-o dorim, este o situație care va crește stresul și managementul acestor pacienți”, a spus aceasta.