Ireal! Ce se întâmplă cu pompierul angajat de Marius Nasta. Beatrice Mahler rupe tăcerea

Ireal! Ce se întâmplă cu pompierul angajat de Marius Nasta. Beatrice Mahler rupe tăcerea
Beatrice Mahler, adevărul despre pompierul de la Marius Nasta

După incendiul izbucnit duminică seară la Institutul “Marius Nasta” ies la iveală nereguli care păreau ignorate de toată lumea. Managerul instituției a rupt tăcerea, dezvăluind informații despre singurul pompier al unității medicale.

Singurul pompier al instituției era absent de șase luni

Incendiul de la “Marius Nasta”, adâncește și mai tare rănile pe care sistemul medical românesc le poartă de zeci de ani. Lipsa dotărilor și a angajaților sunt probleme nemuritoare în instituțiile de stat din țara noastră, având efecte devastatoare pentru cetățeni.

Potrivit managerului instituției, medicul Beatrice Mahler, în spital exista un singur pompier angajat, care de mai bine de șase luni, se afla în concediu medical combinat cu concediu de odihnă. Potrivit declarațiilor oferite către presă, medicul consideră că este necesară o reevaluare a legistlației, astfel încât, să se elimine situațiile în care un angajat este acoperit legal pentru o absență atât de mare la locul de muncă.

„Există angajat un pompier la „Marius Nasta”, dar de mai bine de șase luni este în concediu. Concedii medicale combinate cu concedii de odihnă. Este foarte greu să lucrezi într-o instituție unde sunt persoane care nu vor să lucreze. Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat. Este nevoie de o reevaluare a legislației în acest sens”, a transmis medicul Beatrice Mahler în această dimineață.

În urma incendiului care a avut loc duminică seara, niciun pacient nu a avut de suferit. Beatrice Mahler își felicită colegii pentru promptitudinea de care au dat dovadă, transferând cei șapte pacienți internați în unitatea mobilă de Terapie Intensivă în spital.

„Angajații și colegii mei s-au comportat exemplar. La scurt timp după ce s-a făcut apelul toți cei din secția Covid s-au echipat și au intrat în scenariul roșu.

Din informațiile pe care le am de la colegi flăcările s-au stins repede, de la sine. Pacienții nu au simțit nimic”, a adăugat Beatrice Mahler.

Lucian Bode infirmă incendiul de la “Marius Nasta”

Potrivit ministrului de Interne, Lucian Bode, incidentul petrecut cu câteva ore în urmă nu a fost un incendiu, ci mai degrabă o degajare de fum.

”Nu a fost vorba despre un incendiu. Este important că nimeni nu a fost rănit, pacienții care erau acolo au fost transferați. (…) Așteptăm raportul final”, a declarat Bode.

De aceeași părere a fost și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a minimizat efectele nefericitului eveniment, susținând că a fost un “incident minor”, dar “o sperietură” mare, dând asigurări că toți pacienții sunt în siguranță.

„A fost un incident minor. O sperietură mare însă. Avem şapte pacienţi, cu toţii sunt în regulă. În această seară cu toţii au fost transferaţi în secţii ale Institutului ‘Marius Nasta’. Totul este în regulă în acest moment.

Informaţiile pe care le avem până în acest moment este că nu a fost vorba despre un incendiu, mai degrabă o degajare de abur, respectiv de fum. Nu este vorba despre altceva. Vorbim de asemenea despre un echipament exterior spitalului, un tir care a fost reechipat ca să funcţioneze ca o secţie de ATI mobilă, un echipament care a fost verificat tehnic ultima dată acum două luni.

Nu vorbim despre probleme cu echipament vechi sau alte lucruri care ar putea să pună în pericol viaţa pacienţilor. Vorbim despre un echipament care a fost verificat acum două luni. Nu putem să vorbim despre probleme ale echipamentului atât timp cât nu a existat un incendiu, a exista o degajare de abur sau de fum. Asta ne vor spune specialiştii după ce vor face toate verificările acolo”, a transmis Vlad Voiculescu, din fața Institutului „Marius Nasta”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI