Băuturile interzise din cauza pandemiei. Oamenii nu vor mai avea acces la ele, deloc

Băuturile interzise din cauza pandemiei. Oamenii nu vor mai avea acces la ele, deloc
Oamenii nu vor mai avea acces la aceste băuturi

Luni seară, în contextul în care țara a depășit pragul de un milion de contaminări cu noul COVID-19, în Africa de Sud, vânzarea alcoolului este interzisă și purtarea măștii devine obligatorie peste tot, anunță președintele Cyril Ramaphosa.

Băuturile interzise din cauza pandemiei

Totodată, interdicția de circulație pe timpul nopții a fost extinsă. Începând cu orele 21:00, în loc de 23:00, până la orele 6:00 dimineața. În timpul nopții, “nimeni nu va fi autorizat să fie în afara casei, cu excepția personalului din domeniul sănătății”, a precizat Cyril Ramaphosa, într-un discurs la televiziune, potrivit Agerpres.

Restaurantele și barurile nu vor fi închise complet. Președintele sud-african a insistat asupra necesității de a apăra pe cât posibil o economie deja fragilizată în primul val al pandemiei. Acestea vor fi nevoite să își scurteze programul de lucru, clienții și personalul fiind obligați să plece la orele 20, pentru a respecta noua interdicție de circulație pe timpul nopții.

Contaminările au o viteză ”deosebit de îngrijorătoare”

Potrivit lui Cyril Ramaphosa, viteza contaminărilor este foarte îngrijorătoare. Totodată președintele sud-african a denunțat ”o o lipsă extremă de vigilență printre noi” cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

“Am coborât garda, iar acum plătim prețul pentru asta”, a declarat Cyril Ramaphosa, menționând sărbătorile de sfârșit de an școlar (este vară în Africa de Sud), petrecerile în familie de Crăciun, concerte și slujbele religioase, toate considerate evenimente “super-contaminante”.

Restricțiile impuse de autorități

Potrivit președintelui sud-african, timp de 14 zile, toate adunările numeroase, în interior, ca și în aer liber, sunt interzise, excepție făcând înmormântările limitate la 50 de persoane și câtorva excepții care vor fi detaliate mai târziu.

Măsura luată în vederea interzicerii vânzării alcoolului, cel puțin până la 15 ianuarie, vizează să reducă numărul internărilor în spital legate de accidente rutiere sau violenţă domestică, mai ales familiale, generate de consumul în exces.

Africa de Sud a depășit un milion de cazuri de COVID-19

Africa de Sud a devenit duminică, prima ţară de pe continentul african care a depășit pragul de 1 milion de cazuri de coronavirus.

În prezent, țara africană se confruntă cu un al doilea val de infectări cu noul coronavirus. Africa de Sud a înregistrat 1.004.413 cazuri de coronavirus începând din luna martie și 26.735 de morți, potrivit datelor oficiale. Mai mult, o nouă tulpină a virusului ucigaș, despre care se crede că este mai transmisibilă, se răspândește în aceste momente pe teritoriul Africii de Sud, potrivit stirileprotv.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI