07 ian. 2022 | 23:24

Băutura surprinzătoare care te hidratează iarna, pe lângă apă și ceai. Aproape nimeni nu o consumă

Diverse
Băutura surprinzătoare care te hidratează iarna, pe lângă apă și ceai. Aproape nimeni nu o consumă
Este foarte benefica

Vremea aspră a iernii poate face ravagii în organism, lăsându-vă pielea uscată și corpul deshidratat. Chiar dacă răspunsul la sete se diminuează din cauza temperaturii scăzute, a rămâne bine hidratat în timpul iernii este la fel de crucial ca și în timpul sezonului de vară.

De ce să te hidratezi iarna

„În climatele reci, pierderile de lichide corporale pot fi la fel de mari ca și cele din climatele calde, din cauza ratelor ridicate de cheltuieli energetice, a utilizării de haine grele și a pierderilor crescute în urină”, subliniază Institutul European de Hidratare.

Un aport inadecvat de apă poate provoca oboseală, crampe musculare, dureri de cap și chiar amețeli.

Țineți la distanță deshidratarea din timpul iernii cu aceste strategii inteligente pentru a vă crește aportul de apă.

Stabiliți un obiectiv de băut apă. Stabilirea unui obiectiv zilnic de apă este una dintre cele mai simple modalități de a urmări consumul de apă.

De asemenea, faceți-vă un obicei din a purta o sticlă de apă peste tot unde mergeți, inclusiv la serviciu, deoarece aceasta acționează ca un memento fizic pentru a vă menține hidratat. Este recomandabil să optați pentru o sticlă din sticlă incasabilă, deoarece este mai sigură pentru sănătatea dumneavoastră, precum și pentru mediu.

Beți smoothie-uri de casă și băuturi calde sănătoase, cum ar fi ceaiul verde, ceaiul cu scorțișoară și ciocolata caldă. În plus, reduceți consumul de alcool, deoarece este un diuretic (adică vă face să urinați mai des) și, prin urmare, deshidratează.

Ce să bei iarna pentru hidratare

Totuși, există o băutură care vă ajută cu hidratarea, dar pe care puțini oameni o consumă.

„Nevoia noastră de hidratare nu se schimbă în lunile de iarnă. Cantitatea totală de lichide pe care trebuie să le consumăm într-o zi include atât băuturi, dar şi alimente.

Aproximativ 80% din necesarul de apă al organismului uman ar trebui să provină din lichide, iar restul de 20% din fructe şi legume, care sunt, de asemenea, bogate în apă.

Deşi barometrul consumului recomandat este de doi litri de lichide pe zi, majoritatea persoanelor au nevoie de o cantitate mai mare, în funcţie de înălţime,

sex, greutate, starea generală de sănătate, cu precădere acele persoane care practică sport“, explică conf. dr. Corina Zugravu, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Consumul de alimente pline de lichide, cum ar fi portocalele, fulgii de ovăz, pepenele galben, țelina, căpșunile și iaurtul, este o modalitate excelentă de a strecura mai multă apă în dieta zilnică.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Capital.ro
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro