Băutura pe care Regele Charles o consumă constant. Așa speră să fie la fel de longeviv ca Regina Elisabeta

Băutura pe care Regele Charles o consumă constant. Așa speră să fie la fel de longeviv ca Regina Elisabeta
Băutura pe care Regele Charles o consumă mereu. Așa speră să țină cel puțin o parte dintre problemele de sănătate la distanță.

Începând din această săptămână, Regele Charles dă curs primelor îndatoriri regale. Perioada de doliu ținută de familia regală după stingerea regretatei regine s-a încheiat. Odată cu stabilizarea poziției noului monarh de la Londra, în lumina reflectoarelor ajung și obiceiurile legate de stilul de viață al acestuia. Află în rândurile de mai jos totul despre băutura pe care Regele Charles o consumă mereu.

Băutura pe care Regele Charles o consumă mereu

Regele Charles al III-lea pune mult accent pe un stil de viață sănătos. Noi raporte din presa internațională arată că monarhul de la Londra este foarte preocupat de starea sa de sănătate. A renunțat să mănânce la amiază încă de când a împlinit vârsta de 70 de ani, însă are mereu grijă să rămână hidratat.

Fiul regretatei regine Elisabeta a II-a bea pe tot parcursul unei zile ceaiul său preferat. Îi este servit întotdeauna cu lapte și cu un strop de miere. Și nu doar noul suveran este un fan al acestui tip de ceai. Într-un reportaj realizat de Hello Magazine în urmă cu mai mult timp se arată că și mama monarhului consuma des această băutură.

Este băutura cu care Regele Charles a înlocuit uneori chiar și apa – ceaiul Darjeeling. La Palatul Buckingham, consumul băuturii cu pricina a devenit un fel de tradiție. Este singurul ceai din lume autorizat și protejat de marca comercială IG și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Băutura este bogată în polifenoli și stimulează activitatea sistemului digestiv.

Ceaiul Darjeeling ajută consumatorii să piardă kilogramele în plus, spun specialiștii. Totodată, băutura este potrivită pentru cei care suferă de diabet, deoarece scade nivelul zahărului din sânge. Unele voci spun că Regele Charles consumă această băutură tocmai datorită numeroaselor beneficii pe care le are asupra organismului, sperând să își lungească viață.

Cum poți să prepari și tu ceaiul preferat al regelui

În rândurile de mai jos îți vom explica cum poți să prepari și tu ceai Darjeeling, în funcție de propriile tale preferințe.

Ingrediente:

 • apă filtrată sau apă îmbuteliată;
 • ceai negru bio Darjeeling – sub formă de pliculețe sau punguță de ceai negru propriu-zisă;
 • lapte;
 • miere;
 • scorțișoară.

Mod de preparare:

 1. Se fierbe apa pentru ceai într-un ceainic.
 2. Se lasă apa la încălzit până atinge o temperatură maximă de 82 de grade.
 3. Se introduce extractul de ceai Darjeeling în apa fiartă – la o ceașcă de apă se pune o linguriță de extract de ceai.
 4. Se lasă amestecul să se infuzeze pentru nu mai mult de trei minute.
 5. Se strecoară băutura obținută.
 6. Se adaugă, în funcție de preferințe, lapte, miere și/sau scorțișoară pentru a îndulci ceaiul.

Citește și: Preparatul românesc pe care Regele Charles îl adoră. Îl cere de fiecare dată când ajunge în România

Ceaiurile Darjeeling se pot infuza, de obicei, și de două ori. A doua oară, băutura trebuie lăsată la infuzat pentru cinci minute maximum, potrivit celor mai experimentate gospodine. Ceaiul negru se poate aromatiza în funcție de preferințe, cu lapte, miere și/sau scorțișoară.