Preparatul românesc pe care Regele Charles îl adoră. Îl cere de fiecare dată când ajunge în România

Preparatul românesc pe care Regele Charles îl adoră. Îl cere de fiecare dată când ajunge în România
Preparatul românesc pe care Regele Charles îl adoră. Ce vrea să mănânce de fiecare dată când ajunge în țara noastră.

Toată atenția românilor este îndreptată, în aceste zile, asupra Casei Regale din Marea Britanie. Prințul Charles urmează să fie proclamat rege sâmbătă, 10 septembrie. Un mare iubitor al țării noastre, Prințul Charles nu ratează niciodată ocazia de a vizita Transilvania, o regiune pe care o admiră și pentru produsele sale tradiționale. Află în rândurile de mai jos care este preparatul românesc pe care Regele Charles îl adoră.

Preparatul românesc pe care Regele Charles îl adoră

Știm deja cu toții că Prințul Charles, precum și restul membrilor Familiei Regale de la Londra trebuie să respecte un stil de viață foarte strict. Viitorul rege din Marea Britanie nu își poate permite să se poarte oricum, să vorbească oricum sau să mănânce orice produs.

Setul de reguli impus Casei Regale din punct de vedere alimentar este mai strict decât o simplă dietă. Cu toate acestea, Prințul Charles nu ratează niciodată ocazia de a se delecta cu produse tradiționale românești. Viitorul rege este un mare fan al țării noastre, pe care o vizitează periodic.

De altfel, suveranul are două proprietăți în România: una la Viscri (Brașov) și una în Valea Zălanului (Covasna). În circumstanțele actuale, a decesului Reginei Elisabeta a II-a, pe poarta casei din județul Brașov a viitorului rege a fost arborat un steag negru. Persoanele care se ocupă de proprietatea suveranului cât timp nu este prezent în țara noastră au montat pe poarta locuinței și o plăcuță cu un mesaj de condoleanțe.

Revenind, când vine în România, Prințul Charles vrea întotdeauna să mănânce produse tradiționale. Printre preferatele sale se numără tocănița săsească. Însă nu preparată oricum, ci conform rețetei tradiționale. Vezi în rândurile de mai jos cum se prepară tocănița preferată de viitorul rege al Marii Britanii.

Cum se prepară tocănița săsească

Ingrediente:

 • 10 cepe;
 • 1 l suc de roșii;
 • 1 morcov;
 • 3 căței de usturoi;
 • 1 legătură de mărar;
 • 1 lingură de zahăr;
 • 1 lingură de ulei;
 • 1 frunză de dafin;
 • sare, după gust;
 • piper, după gust;
 • boia dulce, după gust;
 • boia iute, după gust.

Mod de preparare:

 1. Se curăță ceapa și se taie în sferturi sau în felii groase.
 2. Se călește ceapa în ulei.
 3. Se adaugă treptat și se călește usturoiul pisat, morcovul ras și dafinul.
 4. Se adaugă suc de roșii, cahăr, boia, sare și piper, în funcție de preferințele personale.
 5. Se lasă compoziția la foc moderat timp de aproximativ 15 minute, amestecându-se din când în când.
 6. Se adaugă mărar tocat la final și se lasă compoziția încă 1 minut la foc mic.

Tocănița se poate servi pe pâine simplă, așa cum se zvonește că îi place Regelui Charles, sau alături de alte mâncăruri.

Urmăriți Playtech.ro și pe