Băutura pe care o recomandă Lidia Fecioru să o consumăm zilnic. Ce beneficii are

Băutura pe care o recomandă Lidia Fecioru să o consumăm zilnic. Ce beneficii are
Băutura este o sursă bună de antioxidanți

Stafidele sunt struguri negri uscați care sunt utilizați în mod tradițional în deserturi pentru a adăuga dulceață și aromă. Cu toate acestea, stafidele pot face mai mult de-atât. Ele sunt încărcate cu vitamine și minerale care ne pot stimula sănătatea în multe feluri. Dacă nu ai deja stafide în dieta ta zilnică, ar trebui să le adaugi în alimentația ta și o modalitate ușoară de a face acest lucru este să bei ceai de stafide. Lidia Fecioru recomandă ceaiul de stafide, spunând că are un număr important de beneficii pentru sănătate.

Ceaiul de stafide ajută la regenerarea celulelor creierului

Consumul de ceai de stafide este o modalitate excelentă de a vă alimenta organismul cu câteva beneficii uimitoare pentru sănătate, de la îmbunătățirea sănătății inimii până la stimularea imunității, ceaiul de stafide are câteva beneficii importante pentru sănătatea noastră.

Ceaiul de stafide vă ajută să țineți la distanță o mulțime de probleme de sănătate. Consumul aestui gen de ceai este un remediu vechi care este folosit pentru tratarea problemelor de sănătate și a celor legate de ficat.

„Acesta este un leac pentru dezintoxicarea ficatului şi pentru curăţarea sângelui. Este foarte bun pentru tot ce înseamnă curăţarea sângelui şi a ficatului.

Reface celulele creierului. Curele naturiste se fac, de regulă, timp de trei luni”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru la Antena 3.

Cum poți prepara acasă ceaiul de stafide

Veți avea nevoie de apă, stafide, lămâie, iar modul de preparare este extrem de ușor de realizat. Luați 2 căni de apă și 150 de grame de stafide. Într-o cratiță, adăugați apă și puneți-o la fiert. Adăugați stafidele și lăsați-le să se înmoaie peste noapte.

Dimineața, strecurați această apă și încălziți-o la foc mic. Beți această apă dimineața, pe stomacul gol. Adăugați lămâie în apă, dacă doriți să îi îmbunătățiți aroma. Asigurați-vă că nu mâncați nimic în următoarele 30 de minute după ce ați băut această apă. Beți-o în mod regulat pentru a vedea rezultatele.

Care sunt beneficiile consumului zilnic

Pe lângă faptul că este extrem de ușor de preparat, ceaiul are și beneficii importante pentru sănătate, după cum urmează:

1. Ceaiul de stafide detoxifică ficatul

Consumul de ceai de stafide te va ajuta să elimini toate toxinele dăunătoare din organism. Această băutură îmbunătățește procesul biochimic al ficatului și te ajută să cureți sângele. Îți detoxifică cu ușurință ficatul.

2. Reglează acidul din stomac

Dacă ești o persoană care se confruntă cu problema acidității, atunci consumul de ceai de stafide este un remediu excelent pentru tine. Această băutură reglează acidul din stomacul tău.

3. Ceaiul stimulează imunitatea

Ceaiul de stafide are antioxidanți care ajută la stimularea sistemului imunitar. Din cauza răspândirii pe scară largă a coronavirusului, este atât de important să ne îmbunătățim imunitatea. Fă din ceaiul de stafide o parte din dieta ta pentru a ține virusul la distanță.

Sursă bună de antioxidanți

Stafidele sunt bogate în antioxidanți, care sunt compuși benefici care protejează celulele împotriva compușilor dăunători cunoscuți sub numele de radicali liberi. Stafidele sunt deosebit de bogate în acid ferulic, rutină, quercetină și acid trans-caftaric.

Antioxidanții joacă un rol-cheie în sănătate și pot proteja împotriva unor afecțiuni cronice precum cancerul, diabetul de tip 2 și boala Alzheimer. În special, un studiu efectuat pe 15 persoane a arătat că nivelurile de antioxidanți din sânge au crescut semnificativ la aproximativ 1 oră după ce au mâncat stafide.

Într-un studiu care a administrat șobolanilor îmbătrâniți 6 grame de stafide zilnic, aceștia au înregistrat o creștere a nivelului de antioxidanți din sânge și o îmbunătățire a funcției cerebrale.