Băutura controversată care îți protejează oasele. Nu știam cât de benefică e, de fapt

Băutura controversată care îți protejează oasele. Nu știam cât de benefică e, de fapt
Băutura controversată care îți protejează oasele. Nu știam cât de benefică e, de fapt

Acest tip de ceai pe care ar trebui să îl consumăm a stârnit polemici între specialiștii în nutriție, dar și consumatorii de pretutindeni. De altfel, există o mulțime de tipuri de ceai, cum ar fi ceaiul negru, ceaiul verde, din fructe, de plante, și în cazul fiecăruia pot fi aduse argumente pro și contra.

Băutura controversată care îți protejează oasele

Dar ceaiul care stârnește cele mai multe contrverse este ceaiul negru. Întrucât el conține cofeină, este adesea asociat cu durerile de cap, stările de iritabilitate, problemele cu somnul, amețeala, dar și alte efecte pe care le poate cauza și cafeaua. Totul însă depinde de felul în care alegem să îl bem.

Dar dacă este consumat cu moderație, ceaiul negru poate să aibă și câteva beneficii importante pentru sănătate. În continuare, iată care sunt beneficiile ceaiului negru, conform doer.ro.

 Ceaiul negru menține sănătatea orală

Conform unui studiu publicat de Tea Trade Health Research Association, acest ceai negru contribuie la reducerea plăcii dentare, dar și la dezvoltarea bacteriilor în cavitatea orală. Ceaiul negru conține polifenoli, care sunt niște antioxidanți naturali, ce au un efect de curățare eficient.

Ceaiul negru contribuie la un sistem imunitar mai puternic

Acest ceai negru mai are și antigeni de tip alkilamin, ce ajută la întărirea sistemului imunitar. În plus, ceaiul negru mai este bogat și în tanin, un compus care protejează organismul de virusuri, devenind numai bun atunci când apar epidemii de gripă și răceală în jurul nostru.

Ceaiul negru ajută la un sistem digestiv care funcționează cum trebuie

Pe lângă faptul că ceaiul negru întărește sistemul imunitar, taninul mai are și un efect terapeutic la nivel gastro-intestinal, ajutând la activitatea digestivă.

Ceaiul negru este o adevărată sursă de energie

Ceaiul negru conține și cafeină, dar spre deosebire de cafea și alte băuturi cu un conținut ridicat de cafeină, cantitatea care se regăsește în acest tip de ceai este suficientă pentru a da energie, fără însă a suprasolicita inima.

Ceaiul negru ajută la o mai bună concentrare

Ceaiul negru te poate ajuta să te concentrezi mai bine datorită aminoacidului numit L-teanină, ce se găsește și în ceaiul verde. Acest aminoacid se găsește în toate suplimentele alimentare ce ajută la combaterea stresului, fiind un relaxant natural, ce asigură o stare de calm fără a induce senzația de somnolență.

Ceaiul negru ajută la oase mai sănătoase

Ceaiul negru mai are grijă și de sănătatea oaselor, iar asta pentru că este bogat în fitochimicale, ce au rolul de a preevni osteoporoza.

Ceaiul negru este un excelent antioxidant

Polifenolii care se regăsesc în ceaiul negru acționează în tot organismul și ajută la eliminarea toxinelor care ne pot da bătăi de cap și care, de cele mai multe ori, duc la apariția a numeroase boli.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI