Băutura care te face bine în cel mai scurt timp, dacă te doare stomacul. Este atât de simplu

Băutura care te face bine în cel mai scurt timp, dacă te doare stomacul. Este atât de simplu
Băutura care te face bine în cel mai scurt timp, dacă te doare stomacul. Este atât de simplu

Faptul că mâncăm haotic, cu porții când prea mari și când prea mici, ne poate afecta sănătatea. Deseori, facem alegeri alimentare neinspirate, care alături de ritmul de viață alert și stresant ne fac să ne alegem cu dureri de stomac, iar în unele cazuri se poate ajunge la gastrite sau la ulcere.

Băutura care te face bine în cel mai scurt timp, dacă te doare stomacul

Înainte de apela la fel de fel de medicamente, vă puteți consulta cu specialiștii gastroenterologi și să luați în calcul tratamentele cu ape minerale sufluroase. Unde mai pui că România are resurse naturale extraordinare, iar un exemplu în acest sens ar fi chiar Băile Herculane.

Crenoterapia sau terapia hidrominerală prin ingestie este astfel inclusă în ofertele de taratment ale unor hoteluri de la Băile Herculane. Tot ce trebuie să faceți este să aveți un diagnostic corect al afecțiunii de care suferiți și apoi să apelați la părerea unui medic balneolog.

,,Terapia hidrominerală prin ingestie este recomandată în afecţiunile tubului digestiv, respectiv în gastroduodenite cronice, ulcer gastric şi duodenal cronic, stomac operat, diaree, constipaţii, dar şi în unele afecţiuni hepatice şi ale căilor biliare cronice”,  a explică dr. Otilia Oprişan, medic balneolog la Afrodita Resort & Spa Băile Herculane, potrivit clickpentrufemei.

Cum funcționează terapia?

Cum funcţionează această terapie? Ei bine, uşor şi sigur. Trebuie să ştiți că apele minerale administrate în cură internă nu funcţioneaza în priză unică, ci e nevoie de continuitate. De altfel, efectul benefic apare după o administrare de 20-30 zile.

Cum şi câtă apă se bea? Medicul este cel care vă poate comunica toate aceste detalii: atât cantitatea de apă pe care e nevoie să o beți, cât şi ritmul şi izvorul cel mai indicat. Veți observa şi vei simţi schimbările pozitive pe care le generează această apă în corpul vostru. De menționat este că apele minerale influenţează mai întâi funcţiile aparatului digestiv, apoi influenţează metabolismul hidroelectrolitic, dar şi aparatul urinar.

La întrebarea care sunt efectele terapeutice concrete ale apelor minerale sulfuroase, răspunsul e multiplu.
În primul rând că sulful absorbit pe cale digestivă stimulează procesele metabolice- enzimatice din epiteliul gastro-intestinal. Apoi, apele au efect coleretic şi colagog asupra ficatului şi căilor biliare. Tot acestea determină scăderea glicemiei și stimulează secreţia gastrică şi peristaltică intestinală. Apele sufluroase au efect și asupra pielii și sunt bune la afectiuni dermatologice: anumite forme de psoriazis, eczeme ți urticarii cronice, dar și dermatită seboreică. De asemenea, pentru afectiunile respiratorii este recomandat tratamentul cu aerosoli.

Urmăriți Playtech.ro și pe